sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Nightwish @ Joensuu 2.3. ja Vuokatti 3.3.

Varoitan jo nyt, että tästä postauksesta tulee aikamoinen kuvaoksennus. Syynä se, että kuvia oli niin paljon, että niiden joukosta oli tosi vaikea karsia jyviä akanoista. Toisekseen, olen vieläkin niin shokissa viikonlopusta, etten oikein löydä sanoja kuvailemaan sitä tunnelatausta, mikä noihin keikkoihin liittyi. Ainut mikä on varmaa on se, että tästä en ihan heti pääse yli. 3 pitkän vuoden jälkeen tunnelma on hyvin sekava, joten mitään järkevää kirjoitettavaa en kuitenkaan saisi aikaiseksi. Sen voin sanoa, että intron alkaessa itkun ja naurun sekainen tunne valtasi minut täysin, ei sitä vaan pysty kuvailemaan. :D Aivan käsittämätön olo!

Ensin tie kävi Joensuuhun perjantaina. Lähdimme kaverin kanssa matkaan puolen päivän aikoihin. Automatka sujui oikein mukavasti ja kesti n. 3½ tuntia. Ei mahda olla vaikea arvata, mikä matkan aikana soi taustalla. :D Jotenkin en vielä tässäkään vaiheessa ollut tajunnut kunnolla tätä reissun tarkoitusperää. Nightwishin näkeminen ei vaan tuntunut todelliselta ajatukselta. 

Joensuuhun päästyämme suuntasimme suoraan ravintola Kerubiin, missä pääsyliput oli tarkoitus vaihtaa rannekkeiksi. Sieltä lähdimme sitten kohti Joensuu Areenaa, missä olimme suunnilleen viiden aikaan eli tuntia ennen ovien avaamista. Jonottajia oli yllättävän vähän siihen nähden, että tosiaan tuntia ennen olimme paikalla. Ovien avauduttua ryntäsin narikoille, jotka olivatkin mukavasti melkein areenan toisessa päässä. Tämän juoksulenkin tehtyäni ryntäsin sitten lavan eteen kaveria etsimään. Olen tosi tyytyväinen saamiimme paikkoihin. Olimme suunnilleen neljännessä rivissä, mikä ei ollut ollenkaan paha paikka. 

Valitettavasti Joensuun keikasta minulla ei ole paljoa kuvia, sillä kamera päätti sanoa sopimuksensa irti uusista pattereista huolimatta. 


Onneksi saatoin kuitenkin lohduttautua sillä, että seuraavana iltana sama tilaisuus olisi uudestaan, joten kuvia tulikin sitten Vuokatissa räpsittyä oikein urakalla. 

Lämppärinä kummallakin keikoilla oli Poisonblack, joka on minulle uusi tuttavuus. Heidän settilistansa oli aika lyhyt, tai siltä se ainakin tuntui. Pitänee tutustua tuohon bändiin paremmin ajan kanssa, sillä ainakin livenä biisit kuulostivat tosi hyviltä.

Sitten vielä kuvasatoa Vuokatista.
Emppu on kyllä niin hyvä piristysruiske, oli ilo katsella sitä lavalla vipeltämistä  ja niitä ilmeitä pitkästä aikaa. :)Tämä kuva on kyllä niin oikeaan aikaan otettu, näyttää ihan siltä kuin Tuomaksella olisi sormi nenässä. xD


Noiden pyrojen edessä tuli melko lämmin. xD
Loppukumarrukset

Jos näitä kahta keikkaa nyt jotenkin pitäisi toisiinsa verrata, niin Vuokatti oli ehdottomasti parempi. Syy löytyy lähinnä yleisöstä. En sitten tiedä vaikuttiko Vuokattihallin pieni koko asiaan, mutta tunnelma oli huomattavasti tiiviimpi ja yleisö oli paljon paremmin mukana. Joensuussa yleisö oli jotenkin laiska ainakin siellä kohtaa missä olimme.

Ai niin ja täytyyhän sekin mainita, että Vuokatin keikasta jäi muistoksi myös Empun plektra. :D Olimme siinä ihan eturivissä, ja huomasin että Emppu heittää kesken biisin yhden plekun yleisöön. Olen aina valittanut, kun ne plekut eivät edes lennä aina yleisöön asti vaan putoavat siihen aidan toiselle puolelle, eikä niitä mitenkään yletä sieltä ottamaan. Niin kävi tälläkin kertaa. Siinä se pleku lojui melkein edessäni aidan toisella puolella. Eihän siinä auttanut kuin toivoa, ettei kukaan muu huomannut. Keikan lopussa pyysin sitten järjestyksenvalvojaa antamaan sen minulle. Oli kyllä uskomaton säkä, eikä kukaan vissiin oikeasti huomannut sitä heittoa. No, sehän oli vain hyvä minun kannaltani. :D Nyt pitäisi vaan keksiä mihin laitan noin pienen esineen talteen. Täytynee varmaan suunnata kaupungille ja etsiä tuolle plekulle söpöt, pienet kehykset. :D

Tässä vielä muutama video Joensuusta (eivät ole minun kuvaamiani).
3 kommenttia:

 1. Näköjään Joensuussa paikalla oli muitakin netin ihmeelliseen maailmaan kuviaan jakavia, hienoa!

  Omat tuotokset samasta keikasta löytyy täältä: http://juhoaj.blogspot.com/2012/03/nightwish-tour-opening-in-joensuu-on.html

  VastaaPoista
 2. lisää juttuja, kuvia ei ole yhtään liikaa. minä pidin vuokatti keikasta vaikka yleisö saisi hävetä, koska oli niin huonosti mukana.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteista! Latailen varmaan johonkin kuva-albumiin erikseen vielä noita kuvia, voin sitten linkin laittaa tänne.

  Minusta Vuokatissa oli jopa parempi yleisö kuin Joensuussa, mutta en sitten tiedä vaikuttaako se paikan koko yhtään asiaan. Meillä tosin oli tunnelma kummallakin keikalla ihan katossa. Joensuussa oltiin 3. rivissä ja Vuokatissa edessä.

  VastaaPoista