keskiviikko 8. elokuuta 2012

Vuoden vanhempi

Voisinpa tässä lyhkäsesti kirjottaa taas ettei pääse blogi kuolemaan. :D Aiheena tällä kertaa synttärilahja, ku allekirjottaneella oli tuossa lauantaina (4.8.) syntymäpäivä. Ei kyl sinänsä ollu kovin erikoine päivä. Meil oli pelireissu Joensuussa ni siinähä tuo päivä meniki lähes kokonaa. En mie muutenkaa ois jaksanu niitä juhlia ku ei tuo 19 kovin erikoine ikä miusta oo. Toistakymmentä vaa ootellessa sitte. :D 

Vaan yks miun kaveri Heidi oli vaivautunu ostamaan miulle lahjan ku mieki ostin sille ku sil oli heinäkuun lopussa synttärit. En mie kyl ottanukkaa sen enempää lahjoja ku sanoin Heidillekki et ei ois oikeesti tarvinnu. :D Noh se nyt kuitenki miulle osti lahjan ja sehän lämmitti todella mieltä.

Heidi viel kysy miulta et mitä tartteisin ja tietyst sillo ku kysytää en keksi sit mittää. Sanoin myöhemmi et rannekellolle vois olla käyttöö ku oon kyllästyny kaivamaan kännykkää taskusta joka kerta ku aika pitäs kahtoo. Noh Heidihä sit oliki kuunnellu miun toivetta, mut lisäks paketissa oli yks aika yllättäväki juttu. 


Oon jo kauan miettiny et tää kirja pitäs hankkia, mut nytpä sainki sen sit ihan lahjaks. Oli tosi mukava yllätys. Oon muutenki miettiny kauan et pitäs joku nuottikirja saaha, et sais tota kitaransoittoharrastusta heräteltyä uuvelleen henkiin. Nyt ku on ne samat monisteet ja nuotit pyöriny monta vuotta, ni sitä alkaa kaivata jotai uutta. Viel pitäs vaa muistella miten niitä nuotteja luetaan ku seki on aika lailla unohtunu. Pitänee alottaa alkeista ennen ku voin siirtyy näihi, koska en todellakaan muista kaikkee noista nuoteista. :DSit täs on se kello minkä sain. Mukavan yksinkertane ja pelkistetty ja mikä tärkeintä, MUSTA. Tästä ainaki tietää et Heidi kyl tuntee miut. :D Pitäs vaa keksii miten noi viisarit siirretään ku tulee talviaika. Nuo viisarit ei oo liikkunu nimittäi tosta oikeella olevasta nupista vaik kuinka oon vääntäny. 


Tää Alice in Chainsin Dirt-levy oli sit iha kirpparilöytö mikä tuli yllättäen vastaan yhtenä päivänä. Olin suunnitellu et lainaan ton vaa kirjastosta mut ku se makso vaa 2 € ni aattelin et samaha se on sit ostaa.


Kävin kyl sit kuitenki kirjastossa myös ja kahtelin et mitä sielt löytys. Muutama levy lähti tälläki kertaa mukaan. Hyllystä löyty Korpiklaanin Ukon Wacka ja Tales Along This Road, Acceptin Balls To The Wall ja Blood Of The Nations ja Timo Rautiaisen Sarvivuori.


Tuo kuva ei sit taaskaan suostunu tuleen oikein päin, mut tosiaan tuo kirja on siis Kokonaisvaltaisen Äänenkäytön Tekniikka, mikä käsittelee siis tuota paljon puhuttua CVT-laulutekniikkaa. Siitä en sen enempää osaa tässä selittää ku en ihekkää oo viel paljoo tutustunu. Ja oikeestaan tuota kirjaa ei vissii pitäs alottelijan viel lukeekkaan, tai ainaki on sanottu et tuo on paras apu sillo ku tiiät jo jotai laulamisesta. Ja miehä en siit viel mitää tiiä mut halusin silti iha mielenkiinnosta lainata ja kahtoo mitä kaikkia juttui tos on. Aika käsittämättömiä juttuja jostai nenäportista ja kitalaen nostamisesta joten aika käsityskyvyn yli menee. :D Mut jos ainaki hengitysjuttui ja semmosia kokeilis. Oon miettiny et varmaan laulutunneille pitäs jossai vaiheessa päästä. Kansalaisopistossa oli laulutunteja mut ne oli totta kai jo varattuja, joten saa nähä millon sinne pääsee. Jos nyt noita hengitysjuttui uskaltas tehä iha itseopiskelunaki, ei kai se oo vahingollista. :D 

Sitten sitten voisin panikoida viel vähä koulun alkuu. Tuntuu iha uskomattomalta et maanantaina sitä ollaa jo koulussa. Ja meillä on nyt tää vuos pelkkää lukioo suurimmaks osaks. Ennen tosiaa siis oli amista ja lukioo, jos en oo siitä asiasta selittäny. Keväällä tosin on yks n. kuukauden mittane työharjottelu, mut seki vasta 5. jaksossa eli kevään yo-kirjotusten jälkeen.

Ja tästä päästääki sit siihe todelliseen panikoinnin aiheeseen.. YO-KIRJOTUKSET!! Sen lisäks että on 6 ainetta lukiossa!! Ja joo, toiha ois normilukiolaiselle iha tavallista, mut meil ei tosiaa amiksen takia oo ollu melkee koskaa 3 ainetta enempää lukiojaksoo lukuunottamatta. Ja mie oon iha varma et kuolen, oikeesti 5 ainettaki on jo liikaa! Plus tosiaan ne kirjotukset.. Pitäs lukee, lukee ja lukee. Ja arvatkaa oonko ees alottanu.. Syksyn taakka ei oo viel kovin iso koska miul on vaa ruotsi ja äikkä sillo. Mut ongelmaks täs muodostuu eniten se et oon aina ollu aika kunnianhimone ja haluisin oikeesti ruotsista keskivertoo paremman arvosanan. Mut ku se edellyttää et miun pitäs jaksaa laajentaa sanastoo lukemalla kirjaa. Ja aina ku otan kirjan käteen ni herään se naamalla tunnin päästä. Oon koittanu keksii jotai kivempaa tapaa opetella niitä, mut en oo keksiny. :/ Oon kahtonu leffoi ruotsin teksteillä ja lisäks Ylen Abitreeni-sivuilta kokeilin ladata tänää semmosia kuunteluharjotuksia. Mie rukoilen et niistä ois jotain apua koska kuullunymmärtäminen on sit toine mis miul on ongelmia. Äikkä on miulle se ja sama, eiköhän sieltä joku 7-8 tuu niinku on tullu tähänki mennessä. Siinä lähinnä ongelma on se, ku en kuulemma saa kirjotettuu tarpeeks pitkii tekstei ja miul on muutenki asenneongelma tota ainetta kohtaa.

No nii, josko sitä ois tälle kertaa paasattu tarpeeks, lisää panikointia tosin on luvassa varmaan aika piankin.

3 kommenttia:

 1. tossa kellossa on se nappi oikealla, niin sitä pitää vetää eka ulos päin ja sitten vaihtaa aika :D

  VastaaPoista
 2. Ai hitto no niinpäs olikin! Joo voi tyhmä pää ku ei tajua. :D

  VastaaPoista
 3. Et oo ainut joka panikoi koulun alkua:)
  Miulla ei onneks vielä ole kirjotukset edessä, mutta vuoden päästä nekin sitten koittais.. mut on kyl jo tällekin vuodelle vaikka sun mitä stressattavaa, esim vanhojen tanssit mut siitä ja muistakin ahdistusta aiheuttavista asioista paasaan sit varmaan enempi tuolla oman blogini puolella.
  En ookaan tainnu muuten vielä tähän mennessä sulle mainita et oon itekin joskus vuonna kivi ja keppi ollut Lordi fani, varmaan yhtä kova kuin nytten Nightwishin:D Tuli vaan tuosta nuottikirjasta mieleen.

  Mut joo eipähän täs muuta kuin että onnea synttäreiden johdosta ja menestystä koulun käyntiin! Etköhän sie selevii.

  VastaaPoista