tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kuopiorock 27.-28.7.

Kertakaikkisen mahtava Kuopiorock-viikonloppu on nyt takana ja nyt ois sit aika kirjottaa siitä vähän raporttia. Täytyy todeta et viikonloppu kyl meni aiva liia nopeesti, ois saanu olla miun puolesta viel sunnuntainakin tuo tapahtuma. Tai no sään puolesta ei, nimittäin perjantain ja lauantain aurinko paahto iha täydeltä taivaalta mut sunnuntaina iski kaatosade. Mut nyt jos mentäs sit asiaan. :D Ja varautukaa hervottomaan kuvapläjäykseen, oli nimittäin tosi vaikee valita vaan parhaimpia kuvia.

Perjantai

Perjantaina läksin siinä 11 maissa aamulla kohti juna-asemaa. Yritin herätä mahollisimman myöhää et aika kulus mut eihä se kulunu, tuntu ettei se juna tuu ikinä. :D Mut kyl se sieltä sit onneks tuli ja junassa miul oliki jo matkaseuraa, ku rakas parempi puoliskoni Joni oli jo Oulussa hypänny kyytiin. Matka oli onneks lyhyt, ku Kuopioon on Kajaanista 2 tunnin junamatka. Perillä mentiin viel bussiasemalle Elinaa ja Heidiä vastaan. Heidi opasti meijät sit hotelli Jahtihoviin, missä meillä oli huone varattuna. Vietiin tavarat sinne ja lähettii kohti Väinölänniemee.

Ei ollu mikää yllätys et porteilla oli hirveet jonot, mut jotenki tuntu et yllättävän nopeesti ne silti liikku. Tosin oltii vähä aikataulusta myöhässä ja pelkäsin ettei ehitty Tarotin nimmarisessioon, koska se oli alkanu kolmelta ja myö oltii tosiaan päästy joskus kolmen jälkee vasta lähteen hotellilta. Mut kuinkas ollakaan, nimmareiden jako oli vielä menossa ja myöhä toki jäätii siihe jonoon sit oottelemaan. Miulla kyl meinas pettää pokka. x)


Nimmarijonossa oottamassa.


Pojjaat jakamassa nimmareita.


Joo kiva Marcon ilme ku mie oon menossa ottaan nimmaria. xD


Ukkojen nimmarit kädessä. :D 

Miulla ei sit tietenkää ollu mitää paperia mukana, mut onneks siinä kojulla oli semmosia lappuja, mitkä ei tosin millää tavalla liittyny Tarotiin. Mut kaiken huippu oli se ku meinasin unohtaa sen lapun siihe hiton pöydälle! Onneks pojjaat oli nii reiluja et ne huikkas miulle et unohtu se paperi. :'D Olin nii innokkaasti menossa jo yhteiskuvaan, ku siinä kojulla oli iha kuvaaja sitä varten. Se oli aika hyvä systeemi, ne kuvat saa sit myöhemmi ihelle. Nyt vaa oottelen sähköpostii et saahaa ne kuvat, joten ne ei nyt tähä postaukseen viel ehtiny. 

Alkuun oltiin alueella aika hukassa ku ei ollu mitää karttaakaa etukäteen kahottu, mut aika äkkiä se siitä sit hahmottu. Ja meil ei tarvinnu koko viikonloppuna ravata ku kahen lavan väliä (Stadionlava ja Rantalava) ja ne oliki aika lähekkäi. Mentiin sitte Tarotin nimmareiden jälkeen Stadionlavalle kahtomaan Chisua.


Vaik oltiiki vähä myöhässä ni hyvin ehittiin nähä Chisu. Oikein hyvä se oli taas kerran, ei voi muuta sanoo. :D Tuli siel ihekki vähä hypittyä. Oltii sen verra kauempana et siel mahtu vähä liikkumaanki. Siin samalla piti kyl sit kahella vähä ympärillee et mis on mitäki. Vesipisteelle alko nimittäi olla käyttöö jo tossa vaiheessa, koska aurinko tosiaa paahto armottomasti koko viikonlopun. 

Chisun jälkee oli sit jonku verra siinä aikaa. Kaheltii paikkoja ja käytiin täyttämässä vesipullot. Tai no, sillo mie olin ainoo fiksu meistä kolmesta jolla oli pullo. xD Vesipisteitä ois kyl voinu alueella olla enemmä ku yks, nimittäi ne jonot siihe oli iha mielettömät. Ku olin saanu pullon täytettyy siirryttiin Rantalavan puolelle, missä seuraavaks soitti Tarot.

Häirihtee ku tuo yks tyyppi käänty just sillo ku otin kuvaa. :D

Tarot veti tosi hyvän keikan. Tosin tuntu et siel oli kauheesti sellasta porukkaa jotka ei tienny koko bändiä saati sit kuunnellu sitä. No joo voin ihekki myöntää et en oo kuullu ku yhen levyn biisejä niiltä enkä tuntenu sit kaikkia mitä ne soitti, mut jotkut oli siis oikeesti semmosia et tuntu ettei niitte pitäs siel ees olla. Ja sit on tietyst ne jotka tulee sinne vaa Marcon takia. -.- Mitä nyt oon kuunnellu tosiaan biisejä vähä sieltä täältä ni oon tykänny Tarotista, pitäs tutustuu ja perehtyy enemmänki. 

Tarotin jälkeen lähettiin syöpöttelemään ja mentiin sinne stadionille istuskelemaan ku siel oli mukava nurmialue mis kehtas istuu. Jossai vaiheessa Elina ja Joni kahto jotenki merkitsevästi johonki ja mie mietin et mitä nyt, ja arvatkaa kenet myö nähtii? EMPPU VUORINEN! Käveli siitä aika läheltä meitä! Kerkesin just ja just saaha hienon paparazzikuvan Empusta. :D 


Paparazzii.

Siinä oliki sit vähä enemmän aikaa ja istuskeltii tosiaa siinä nurmella oottelemassa Korpiklaanin keikkaa. Stadionlavalla soitti samaan aikaan Eläkeläiset ja ei muuten ois bändiä vastaan mitää mut ku ne meni soittaan sen oman versionsa esim. Metallican Enter Sandmanista ja Nightwishin Nemosta.. Korvat vuoti verta enkä tienny oisinko itkeny vai nauranu.

Siirryttiin sit tosiaan Rantalavalle oottamaan Korpiklaania. Täytyy sanoo et siel oli kunnon bileet! Siinä vaiheessa ku ilmoille pärähti "Juodaan viinaa" ni yleisö riehaantu ja siel kulki sellane letka. :D Siin vaihees hirvitti lähinnä varpaiden puolesta ja kylhä ne vähän tallotuks siin joutuki. Aika lailla sama porukka sitte keksi laittaa moshpitin pystyyn ja meinas sit vähä mennä hermot ku ihe en ois halunnu siihe joutuu ja Elinaki meinas kaatuu siin rytäkässä. Piti sit siirtyy sivumpaan ettei ne ois tullut tönimään. Mut tota asiaa lukuunottamatta oli tosi hauska keikka, menisin kyl uuvestaanki! 
Korpiklaanin jälkeen meillä oliki taas aika paljon aikaa ennen Apulannan keikkaa. Kierreltii taas sitä aluetta ja kaheltii kojuja. Siinä aikamme ku oltii kaheltu ni lähettiin taas kohti Stadionlavaa, missä oli soittamasssa Sparzanza siihe aikaan. En oo aiemmi tosta bändistä kuullu mut ei se huonolta kuulostanu siinä mitä kerkes kuulla. Hivuttauduttiin aika sinne eteen missä ihmisiä istu yllättävän harvakseltaan, et päästäs sit eturiviin. Oltii nii lähellä lavaa siinä et säikähettii iha helvetisti ku Sparzanzalla oli siinä jotai pyroja ja raketteja. Mie säikähi iha joka kerta sitä pamausta. xD Sit ku ne oli lopettanu ni siirryttiin sit lavan eteen istuskelemaan ja oottelemaan. Mie ja Elina oltii iha pähkinöinä, Joni sit ei niinkää. Pöh.. 

Oli iha mieletön keikka, nyt osas ihekki ottaa ilon irti ku oli Apulantaa enemmänki kuunnellu. Tais se Stadion olla aika täynnä ihmisiä, ainaki kuulosti siltä ja mitä nyt yhtää nyrkkimerta näin ni aika hyvältä näytti. Harmittaa vaa etten saanu Apulannan keikalta kovin montaa kuvaa ku kamerasta loppu tietenki akku.. -.- Elinalta ja Jonilta en oo niitä kuvia viel saanu ni täyty nyt tyytyy näihin kahteen kuvaan mitkä kehtaa tänne laittaa. Sipestäkää en kerenny saaha kunnol kuvaa ku se siel rumpujen takana oli loppukumarruksiin asti piilossa. Perhana ku noista rumpaleista ei saa millää kuvia. Apulannan jälkeen lähettii väsyneinä mutta onnellisina kohti hotellia. Tosin nälkä oli ehtiny jo hiipiä mahaan ja myö sit mietittii päämme puhki et onks siel mikää paikka ees auki. Muutenkaa ei Kuopioo tiedetty yhtään ni kyl siinä vähä epätoivo iski. Kuultiin sitte että Hese ois keskustan Sokoksella auki joten lähettii harhailemaan sinne päin. Sit siinä kuitenki ennen keskustaa tuliki vastaan joku ruokapaikka mistä sai patonkeja mihi sai täytteitä valita (vähän niinku Subway) ja päätettii sit mennä siihe kerta se siin lähempänä oli. Mie olin ahne ja otin viel 30 cm mittasen ku se 15 cm:n patonki näytti nii pieneltä. Noh kuinkas kävikää, en jaksanu syödä puoliakaa siitä. Mut jäipähä siitä sit myöhemmäks ja se oliki sitte miul eväänä seuraavana päivänä.

Lauantai

Lauantaina ensimmäine kiinnostava esiintyjä alotti vasta illalla puol 7 joten meillä ei ollu mitään kiirettä. Käytiin ensi syömässä hotelliaamupala ja voi luoja sitä.. Siin käy aina niin, et ku mie pääsen hotelliaamiaiselle ni syön ihteni sellasee kuosiin et täytyy vyöryä pois sieltä. xD Onneks ei tosiaa heti tarvinnu lähtee ni kerkesin hyvin sulatella. Käytiin sit lähellä olevassa Siwassa ostelees vähän syötävää hotellille ettei tartteis taas lähtee siihe ruokapaikkaan hakeen jotai. Sit käytiin myös kahtomassa Kuopion toria ja niitä kauppoja mitä siin lähellä oli. Tosin oli sinne torillekki hankala päästä ku siel oli älytön monttu tehty ja se piti kiertää tosi kapeita reittejä pitkin. Hemmetti ku tuntuu et joka paikassa on joku tommone myllerrys menossa. :D

Olin sit siin alkanu jo henkisesti valmistautumaan ehkä yhteen elämäni pahimmista koitoksista. Nimittäin benji-hyppy.. Oon jo vuosia miettiny et ois siistiä hypätä se ja ootin vaa sopivaa tilaisuutta. No nythä sellane sit tarjoutu ku oli rahaaki riittävästi ja Kuopiorockissa se oli mahollista. Tosin kauhulla kahtelin ku ihmisiä sieltä tornista hyppäs. :D Mut sit siinä ku festarialueelle iltapäivällä lähettii ni mentii sit siihe hyppypaikan lähelle. Mie viel vitsailin et unohtu testamentti kirjottaa. xD Joni ja Elina jäi sit sinne alas vaa kahtomaa. Voisin kirjottaa oikeesti romaanin tosta hypystä ja sellane lyhyt versio tähä varmaan tuleeki.

Alko pelottaa jo siin vaihees ku ruvettii niit valjaita laittamaan, mut oikeestaa seki tutina oli pientä verrattuna siihe miltä tuntu ku lähettii nouseen ylös. Oltiin jo puiden yläpuolella ja se nosturi ei pysähtyny, mietin jo et kui helvetin korkeelle täs mentiin. Sieltä ylhäältä näki koko festarialueen ja järven yli. Korkeus oli siis 65 metrii. Kahoin vaa iha kauhuissani siin alas ja en oo muute koskaa saanu sellasta adrenaliinipiikkiä. Joka ikine raaja vaan täris ja sit ku se mies siin sano et ku hän laskee kolmee ni on pakko hypätä (tai siis kaatua mahalleen). Se oli pahin hetki ku ootin sitä laskua koska ei ihe voinu kerätä rohkeutta sen aikaa ku ois tarvinnu. Ei oikeesti löydy ees sanoa kuvaamaan sitä tunnetta, se oli iha mieletöntä, hirveetä, kamalaa, siistiä.. Eniten ehkä pelkäsin et niska niksahtaa mut ei se ollu ku vähä kipee ton hypyn jälkeen. Ja pelottavaa oli seki ku sitä tilannetta ei voinu hallita millää, siinä vaa roikut köyden jatkona riepoteltavana. Huusin niinku jossai kauhuleffassa. x) Ja tärisin varmaa puol tuntii ton hypyn jälkeenki oikeesti. :D Ja silmissä tuntu niinku ne ois painunu pään sisään kokonaan. Ei siit heti yli päässy, en oo tainnu päästä vieläkää. xD


Tälläsen sain sit viel todisteeks et oon hypänny. :D Tuossa sanotaan viel että benji-hyppy on alunperin ollu intiaanien miehuuskoe. Nyt mieki oon sit sen suorittanu ja voin sanoo olevani virallisesti mies! xD

Hypyn jälkeen mentiin sitte pyörimään ympäri aluetta. Kaheltii taas kojuja ja pyörittiin siellä sun täällä. Olin tietysti taas unohtanu korvatulpatki kotiin ni kävin sellaset ostaas infosta. Ei niist tosin ollu mittään hyötyy ku oikeesta korvasta lens se tulppa kesken keikan ku en saanu sitä tungettua kunnolla korvaan. xD

Stadionilla tuli jälleen aika paljon istuskeltua ja tuskasteltiin sitä armotonta kuumuutta. Vesipisteelle oli jälleen valtavat jonot joten sielläki sai jonottaa ihan kiitettävän pitkään. Täl kertaa oli jopa kaikilla pullot matkassa. :D Siinä ehkä vähä ennen kuutta mentiin Rantalavan lähelle istuskelemaan. Puol 7 aikaan alotti sitten tää kuuluisa savolainen Verjnuarmu. Oon niitten levyjä kuunnellu jonku verra ja täytyy sanoo et tykkään kovasti! Se murre kuulostaa nii hauskalta ja melkein kotoisalta, vaik en oo iha Savosta kotosin. Lavashow oli myös aika hauska ku kesken keikan lavalle kannettiin arkku. 


Woema


Tervapiru


Puijon Perkele
Ja tommone Surma sieltä arkusta nousi. :D

Tosiaan Verjnuarmu veti hyvän keikan. Harmittaa ku ne ois nyt tänä viikonloppuna Sotkamon Sykkeessä, mut mie ku en sinne työ-ja peliesteiden takia pääse ni jää se keikka sit näkemättä. :( Pitää siis jäähä kyttäämään et missä ne esiintys ja millo seuraavan kerran. Verjnuarmulla piti alun perin olla myös nimmarisessio siellä kojussa mis muutki on jakanu nimmareita, mut se oli jostai syystä peruttu. Mut kaikeks onneks ne tuliki sit keikan jälkeen jakamaan nimmareita siihe lavan eteen, joten siihe myö sit jäätii oottelemaan. Hyvä ku tuolla Woemalla oli sellane tussi ni se kutitti iha älyttömästi ja sit se sano miulle et pitäs vissii painaa kovempaa ni ei kutittas. Mie sit totesin et sehä alkas jo sattumaan ja se Woema nauro vissii miun jutulle ku totesin et mieluummi kestäsin kipua ku kutinaa. No sitte se tökkäs minnuu kainalosta ja totta kai se kutitti! Perhana. xDVerjnuarmun nimmarit kädessä.


Kotiteollisuuden keikkabussi tuli paikalle samalla ku lähetitin Rantalavalta.


Verjnuarmun jälkeen siirryttiin jälleen kohti Stadionlavaa, missä Turmiot Kätilöt alotti melkein heti ku oltiin paikalle päästy. Koitettiin päästä mahollisimman eteen, et ois sit helppo siitä hivuttautua eturivin läheisyyteen oottamaan Nightwishia. Näin Kätilöt nyt kolmannen kerran ja voin sanoo et tuo bändi se ei varmaan koskaan petä. :D Oli kyl nii hämäriä välispiikkejä ja hauskoja huudatuksia. Tosin Spellgothin takapuolta en ois halunnu nähä mut ei se mitään traumoja jättäny. xD

Kätilöiden jälkeen tosiaan jäätiin sitte suoraan sinne Stadionlavalle. Aika moni muukin käytti samaa suunnitelmaa mut päästiin kumminki toiseen riviin, eikä tosiaan oo mitään valittamista. Tällä kertaa meijän eessä ei ees ollu mitään pitkiä ihmisiä, joten näki kyl tosi hyvin. En taaskaan pysty kuvailemaan miten upeeta oli, vaikka tää nyt oliki miulle jo neljäs Nightwishin keikka tänä vuonna. Nyt siitä saa taas ootella muutaman tovin, joten pitihän keikasta ottaa kaikki ilo irti. Tää keikka oli tosin siitä viel erilaine et en oo koskaa hyppiny kirjaimellisesti niin paljoo ku nyt. Ulkona oli hyvä hyppiä ku siin oli viel tilaaki. :D I Want My Tears Backin hypin suunnillee kokonaa ja sit Planet Hell oli sellasta niskan piiskausta. Nii ja Last Ride of The Dayn hypin myöski melkee kokonaa. :D Kunto oli siis koetuksella. Sain omast mielest iha hauskoja kuviaki tuolta.


Oltii tosiaa Tuomaksen puolella kahtomassa.


Miusta tää näyttää siltä niinku Anette vetäis Marcoa turpaan. xD


Empusta saa aina parhaat kuvat. :D


Empun ilme :'DTroy siellä juttelee. :)


Troy oli myös opetellu muutaman lauseen suomea. Rokkikulli.. :'D


Ainut kuva minkä sain Jukasta.


Loppukumarrukset.

Keikka päätty mahtavaan ilotulitukseen ja siihen se päätty sit koko festari meijän osalta. Oli siel joku Mikko Herranen sit vielä mut ei jääty kahtoon sitä ku ei kukkaa tienny kuka se on. :D Joka tapauksessa oli aivan mahtavaa ja voi hemmetti et miul on ikävä tonne.. 

Sunnuntain paluumatkasta voisin mainita viel sen et junamatka oli aika mielenkiintonen. Nimittäin siihe junaan ei päässy ku kahesta vaunusta sisälle. xD Miulla ja Jonilla oli paikat vaunussa 2 ja siihe ei auennu ovet. Piti sitte mennä joko 1. tai 3. vaunusta sisään ja ei myö sit oltu ainoita ketkä siel kiros. Ei siin vaunussa toiminu oikeesti mikää. Ovet ei auennu, valot ei palanu ja kaiken huippu: koitin mennä vessaan ni eihä se ovikaa auennu! Olin sillee voi helvetti tätä ja lähettii sit Jonin kans toiseen vaunuun ku mie en uskaltanu mennä yksin. xD Mut ei sekää vessa kauheesti mieltä lämmittäny, sitä ei oltu vedetty pitkään aikaan! En haluu ees aatella kui monta päivää vanhat kuset ja paskat siinä lillu.. Nii et se "toimii kuin junan vessa" on paska sanonta! xD


Tarotin nimmarit.


Korpiklaanin nimmarit

Tähä loppuhuipennukseks voisin viel laittaa toisen todisteen siitä benji-hypystä. Se nimittäin ikuistettiin myös videolle! :D Pahottelen sit erittäin kaunista ääntäni tossa. xD


1 kommentti:

 1. Hohoo vähän huippu toi benji-hyppy!:D Ite en kyl varmaan ois uskaltanu, tai sit oisin mut oisin kiljunu kahta kauheemmin ja varmaan viel sillonki kun oisin ollu jo maassa:'D

  Miullakin on ikävä tuonne.. oli kyllä niin mainiot festarit että huhhuh. Henk.koht. paras festarikokemus tähän mennessä. Vaikka olihan siel pari miinusta; just noiden juomapisteiden vähyys + miusta se Stadionlavan miksaustelttakin oli vähän huonosti sijoiteltu.
  Mie pääsin perjantaina jostain syystä juomapullon täyttämään aina backstagella:D:D Ei ees alussa tajuttu et se alue missä hiimailtiin on backstage, ennen kuin sitten launtaina kun sinne taas yritti mennä juomapulloa täyttämään niin järkkäri sitten käännytti takasin.. vissiin olivat tajunneet et käytiin ilman passeja siellä haha. Ilmankos saatiin sieltä ilmaset kahvitkin..!!

  Joo tuo Turmion Kätilöt oli kyl aivan omaa luokkaansa:D Sai tosissaan naureskella niiden jutuille.. meinattiin sillo joutuu moshpitin valtaankin mut onneks siin oli niitä järkkäreitä ympärillä ikään kuin suojelemassa heh..
  Ja Nightwish oli totta kai taas huipussaan:) Miekin tanssin kuin hullu I want my tears backin ja Last ride of the dayn aikaan, ja moshasin suunnilleen varmaan pääni irti Planet Hellin ja Scaretalen aikoihin=D Hyvin hakkasin välillä vahingossa nyrkilläni eessä olijoita, uups... ja kiljuin tod.näk. niitten korviinkin, toinen hups... noh mut eikös se kuulu vain asiaan:p
  Ainii joo myös Apulannan keikkakin oli kieltämättä täyttä parhautta:) Mekin heiluttiin eturivissä. Tuli laulettuu suunnilleen kaikki biisit läpi täysin kun osas niin hyvin ulkoo.. mut oli toki hauskaa.

  Mekin käpeksittiin sillon perjantaina kaupungilla, ja taidettiinpa muuten käydä syömässä tismalleen samassa ruokapaikassa kuin te! Ainakin tuo sun kuvaus osuu niin nappiin:D Hahhah hyvä kun söin kebabpatonkia niin yhessä vaiheessa miulta tippu vahingossa semmonen iso kebablastu pöydällä olleeseen vesikannuun..ei vaan naurettu:D Muutenkin osasin syödä tosi siististi..

  Mie en hirveenä kuvia ottanu kun ei kerenny eikä sit jaksanukaan tai pystyny keikoilla kun oli niin paljon ihmisiä ja käsiä ympärillä. Mut ei se mitään muistot päässähän ne on tärkeitä..=)

  Harmi kyl kun ei nähty, mut ei voi mitään, ehkä sit joskus toiste vaikka sit jollain Nightwishin keikalla..!

  VastaaPoista