sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ylioppilasjuhlat

No niin, ja tässä seuraa sitten se ylioppilasjuhlien osuus.

Ja ihana aamuherätys taas.. Nousin ylös kuudelta ja ei ku heti suihkuun. Hiukset olin iha tarkotuksella pessy jo edellisenä iltana, koska niiden kuivumisee ois menny muute sata vuotta. Kyseessä oli siis vaa ehkä viiden minuutin pikasuihku, minkä jälkee alko hiusten laitto. Onneks miun kaverit oli avuliaita ja toinen niistä teki miulle kihartimella aivan ihanat kiharat! Siihe sitä aikaa kyl upposki, mut oli ne kyllä kestävät. Miulla oli kiharoita hiuksissa viel seuraavana päivänäki. :D Sen jälkee meikkaus ja vaatetta päälle. Aamupalan syömine jäi aika lailla viime tinkaan. Toinen kavereista oli vielä lähteny isin kanssa ”asioille” eli kukkaostoksille. x) Lukion juhla alko myös kymmeneltä ja suositeltavaa ois ollu olla paikalla mahollisimma aikasi, mut ei se sitte iha onnistunu. Muut joutuki sitte maksamaa siitä aika kovan hinnan, nimittäin seisomista iha tuskallisen kauan..

Lukion juhla oli suoraan sanottuna tuskaa. Se oli huonosti suunniteltu ja kesti iha liia kauan! Siellä meni 2,5 tuntia.. Eli iha helvetin pitkään. Ihe tosin sain onneks istuu, mut muita kävi sääliks. Pahimpia oli kyllä ehottomasti puheet, joita ei kyl hirveemmi välitä jälkikätee muistellakkaa. Eka oli rehtorin puhe, mikä nyt ei viel ollu nii paha. Mut sit siellä oli joku Kajaanin lukiosta 50 vuotta sitte ylioppilaaks kirjottanu joka puhu iha saatanan kauan. Miulla oli sormuskello kädessä ja seurasin iha huviksee sitä puheen pituutta ja se kesti iha valehtelematta melkee puol tuntia! Oikeesti tuntu siltä ku ois jollekki historian tunnille tullu ku se kävi joka vuosikymmenen läpi sillee et ”60-luvulla oli sellasta ja 70-luvulla tällästä” jne. Oikeesti ei sitä kukaa jaksanu kuunnella. Isiki oli kuulemma jo välillä lähteny ulos sieltä salista missä ei ilmakaa vaihtunu (ja nii muute, sää oli erittäin kuuma kumpanaki juhlapäivänä).

No se puhe tosiaa oli vasta juhlan alkupuolta, ja sen jälkee alko se vitun pitkä lakkien jako. Myö oltii onneks alkupuolella sitä järjestystä, joten ei kauheen kauaa tarvinnu jännittää omaa vuoroo. Ja mikä siinä nyt jännitti, oli lähinnä yhistelmä korkokengät + portaat ja se, et todistuksen saamisen jälkee piti viel tyhmästi kumartaa yleisölle joka sitte taputti. Ihellä kävi toi taputtamine kyllä aika monotoniseks lopulta, lähinnä sillee et se vaa tuli ihestää ku ei enää jaksanu aatella tai seurata. Toisaalta sen takia meinas tulla taputukset välillä iha väärää aikaa. xD Tuskastuneena kahtelin aina välillä niitä lakkeja siinä pöydillä ja laskin et ”okei, enää neljä pöytää… kolme pöytää..”. Sit oli viel tehty nii tyhmästi et ne oppilasryhmät oli jaettu välillä osiin, eli jos oli esim. 10G ni niitäki tuli kolmessa osassa sinne lavalle. Siinä kesti aina iha vitun pitkään ja takkus kyllä tosi pahasti se systeemi.

No sit sen lakkienjaon jälkeen saatii luojan kiitos vihdoi laittaa ne lakit päähänki. Mie olin koko ajan kahtonu neuroottisesti lakkini perään et se on kunnossa. x) Mut sen jälkeen tuli vielä lisää vituttavaa puhetta. Nimittäi ylioppilaan puhe. Ja oli ehkä paskin puhe ainaki sen 50 vuotta sitte kirjottaneen jälkee. Se oli nii ylipirtee ja ärsyttävä tyttö joka sen piti. Olin sen kans samaa aikaa vanhojentanssikurssilla ja inhosin sitä jo sillo. Se käytti yli puolet puheestaa henkilökohtasten kiitosten latelemiseen, joita ei miun mielestä puheessa sais olla. Ja sit se puhu viel litanian ranskaa siihe, mistä ei tyylii kukaa ymmärrä mitää. Ja sit lisäks se kiitteli jotai helvetin tanssiryhmiä ja mitähä lie.. Se päätti puheensa sanomalla ”nyt siirryn pöydän toiselle puolelle” ja joku meijän ryhmästä oli vissii tokassu aika kovaa äänee et ”no hyvä”. Ja aattelin kyl iha samaa ihe, oli ärsyttävin puhe mitä oon joutunu kuuntelee pitkää aikaa..

No sit sen hyvin pitkän 2½ tunnin jälkeen oliki kauhee ruuhka siellä salissa ja sen ulkopuolella ku kaikki yrittää valua ulos. Mie hukkasin kaikki jo heti alussa, ja sitte ku mie löysin muut ni kyllä oltii joka suuntaa repimässä. Oli tosi hankalaa ku ruusuja tulee joka puolelta syliin ja kaikki haluu päästä kuvaan jne. Kyllä siitäki ryysiksestä onneks jotenki selvittii mut hankalaa se oli.

Koululta suunnattiin sitte Kajaaninjoen rantaan ottamaan miusta kuvia. Heh, hyvä ku en oo tottunu olemaa semmone linssilude ni oli aika vaikee yrittää olla nätisti siinä. Lisäks siellä joen rannassa tuuli kivasti, mikä nyt aiheutti kiusallisen ongelman et mekon helma meinas koko aja lentää korviin. Siitäkin oli kuvatodiste, mut poistin sen heti ku löysin. xD Kyl sieltä onneks tuli sit iha hyviäki kuvia.Tuore media-assistentti ja ylioppilas. :)

Joen rannasta mentii sitte takas meille. Hetken kerkesin jopa huokasta ennen ku vieraat rupes tulemaa. Muut valitteli samalla kuolleita jalkojaan. xD Ja ymmärrän sen kyl tosiaa erittäi hyvi koska ihe oisin ainaki luovuttanu. Sit ku niitä vieraita rupes tulemaa ni ei kerenny kauheesti huokasta. Kakunsyöntiki keskeyty parii otteesee mut semmostaha se taitaa juhlakalulla olla. :D Kuohariaki sai juua sen viis lasia, hehheh.. xD Vieraat kävi kuitenki aika kivasti sillee et ei iha kaikki tullu kerralla mut ei kestäny liian pitkääkää. Suurin yllätys vieraista tosin oli miun ryhmänohjaaja, koska aattelin ettei se ehi tulla. Muutenki olin kutsunu sen vaa wilman kautta ja olin varma et se on unohtanu koko kutsun. Siks olinki aika ilone ku se tuli käymää ja valitteli ihekki sitä et se lakitus kesti liia kaua. Se oli viel sanonu muille opettajille ja rehtorille et ei tätä voi näi pitkäks venyttää mut se oliki vissii ainoo järkevä ihmine koko Kajaanin lukiossa. Sain siltä vielä lahjaks muumimukin missä oli Nuuskamuikkune. Valintaperuste oli se, et oon yhtä empaattinen ku Nuuskamuikkusen hahmo. :’D Ihanasti sanottu!


Ylioppilaskeksejä!


Iltariennot alotettiin sitte siinä muutama tunti viimesten vieraiden lähön jälkeen, koska taas kerra oli pakko huokasta. Tarkotuksena oli lähtee katsastamaa Kajaanin ”yöelämää” ja sitähän kyllä nähtiin sitte. Eka mentiin isommalla porukalla (siinä oli Joni, miun kaverit ja sit äiti ja meijän yhteinen tuttu) Rosson terassille istuskelemaan. Siinä nautiskeltii parit juomat ja sitte yhteen Kajaanin parhaista ravintoloista Ranchiin syömään. Sen jälkee matka jatkuki Onnelaan (oli virhe mennä sinne..) ja sieltä myöhemmi pienemmälle baarille Ballsille loppuillaks/yöks. Täytyy todeta et olipaha hauskimmat illat pitkään aikaan ja ilolla kyl muistelen niitä. Kaikin puolin oli onnistuneet valmistujaiset/lakkiaiset. Rahaakin tuli kivasti lahjaks kaiken muun ohella, ja niille rahoille oonkin jo käyttökohteen suunnitellu. Siitä lisää joskus myöhemmin.Lakin väärinkäyttöä. :D

Tässä oliki sitte nää juhlaosuudet. Seuraavana luvassa "mitä tapahtui seuraavana päivänä" ja siirrytään toisenlaisiin asioihin, nimittäin KISSin keikkaan Hartwall Areenalla ja sieltähän matka jatku siis Ruotsin puolelle Sweden Rockiin. :) Kiitoksia jos jaksoitte lukee ton pitkän sepustuksen!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa ku oot vihdoin ehtiny kirjottamaan tänne näistä. :D<3 Tuli taas kaikki muistot mieleen. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aattelin jo et pakko ottaa ihteesä niskasta kiinni. :D Ja joo jäi kyllä hauskoja muistoja tuolta illalta. xD

      Poista