lauantai 26. lokakuuta 2013

Häissä

Viime viikonloppuna (18.-20.10.) oltiin siis Jonin serkun häissä Helsingissä. Kaiken kaikkiaan oli iha mukava viikonloppu ja hyvää vaihtelua tälle Oulussa nysväämiselle. Huono juttu siinä toisaalta tais olla se, et tuli taas hirvee hinku et pääsispä joskus asumaa Helsinkii. Hirveen ristiriitaset tunteet sitä paikkaa kohtaa ku toisaalt siel on nii paljo ihmisii ja muutenki iha yliarvostettu paikka, mut toisaalt esim. meijän majapaikka Jonin siskon luona oli kuitenki kauempana keskustast eikä siellä ollu sellast vilinää koko aja. Se sit sai jotenki uskoo et kyl sielki voi rauhas asuu jos ei oo hirvee hinku sinne keskustan lähelle eikä miul kyl todellakaa ois. Lisäks en vaa voi olla aina ihastumatta Helsingissä siihe mite helposti siel voi mennä vaa junalla tai bussilla paikast toisee. Tai no en tiiä siit helppoudesta, palataanpa siihe kohta.. x) Ja ohan tuol paljo halvemmat kaikki matkakortitki ku täällä. Eihä sitä koskaa tiiä jos joskus sinne päätyy mut saa nähä mihi tää elämä vie. Mut nii josko sit taas takasi asiaa. :D

Perjantaina lähettii iltalennolla Helsinkii ja meijän kone lähti myöhässä, mut ihme kyl oltii silti ajoissa. Kiitos Finnair! Jonin sisko oli meitä vastassa kentällä ja siitä alko matka kohti Puistolaa. Tää matka sitte venykin reippaasti, ku hypättiin bussiin joka meniki sit ilmeisesti väärään suuntaan ja aika hyvä tovi ehittiinki siinä bussissa istuu. Eihä siinä sit lopulta auttanu ku hypätä kyydistä ja oottaa seuraavaa joka menis toiseen suuntaan. Onneks kauaa ei tarvinnu ootella, vaik tässä kyllä se lennon ajoissa olemisen hyöty vesitty täysin. Nälkäki alko jo kurnimaan mahassa ku viimeks oli syöny neljän aikaan ja tollon kello oli siis yli kymmenen. No, päästiinhän sitä lopulta sinne Malmin juna-asemalle, mistä sitte junalla Puistolaan. Onneks oppaalla kesti hermot, toisin ku meillä vaik minnuu oikeestaa enemmä nauratti.

Tässä vaiheessa matka oli menny viel hyvin mut sit ku tuli aika mennä iltapesulle ni arvatkaa mitä olin menny unohtamaa.. No hammasharjan. Eikä tietenkää vahingossakaa kellää ollu ylimäärästä ni olipas kiva olla sit pesemättä niitä.. -.- Ärsyttää vieläki et mite oon voinu sen unohtaa ku tarkistin matkalaukunki mut ei se vaa tullu mielee. Oli aika tukala olo sit mut kyl sen yhen yön jotenki päin selvis.

Lauantaina oli hääpäivä ja lähettii kohti Kauniaisia hyvissä ajoin et kerkeisin käydä ostaas hammasharjan. Nii, enite ketutti viel se et vasta ostin uuven hammasharjan ku entine oli jo huono ja nyt piti taas olla ostaas toista harjaa. Laitoinki sen toisen harjan heti siihe pussiin missä miul on reissussa aina kaikki pesuaineet et eipähä tapahu tää unohus toista kertaa. Oli hauska kanniskella muutenki sitä hammasharjaa laukussa koko häiden ajan. x)

Oltii lopulta hyvinki ajoissa kirkossa ja siellä nyt iski aikamoine jännä päälle ku miul ei ollu hajuakaa kuka on kenenki sukulaine ja olin iha sekasi. Oon lisäks tosi huono esitteleen ihteni mut hyvi se kai sit meni. Vihkimistilaisuus oli aika jännä ku se kirkko oli aika pieni eikä siel tainnu olla urkuja ollenkaa. Kaikki musiikit tuli akustisesti ja kuorolauluina siellä, mut toisaalt oli se iha mielenkiintosta vaihteluu siihe perinteisee mallii.

Siirtymine kirkosta juhlapaikalle tapahtu hauskasti bussilla ku meitä autottomia tais olla aika paljo liikkeellä. Ainaki se bussi oli iha täynnä. :D Se juhlapaikka näytti joltai vanhalta navetalta ja toimi muistaakseni nykyää jonkunlaisena monitoimitalona.Alussa oli sit tietysti hääparin ja vanhempien onnittelut ja olin iha lukossa ku en tienny mite oikee selittäsin et kuka oon ja ku ei tosiaa ollu mitää hajua kenestäkää ni menin vähä kipsiin. Sit ehittii omat istumapaikat ja ooteltii et juhlien paras osio eli ruoka alkas. :D Niissä pöydissä oli jotai manteleita ja banaanilastuja ni enshätään popsin niitä ja aattelin et oon kohta täyttäny mahani niillä. Kyllähä siinä jo hiuko ku aamupalaa oli vaa kerenny syyä ensin mut onneks kaikki suju mukavan jouhevasti. Tosin tässä vaiheessa on pakko tunnustaa et juhlien kasvisruokatarjoilu ei alkuun innostanu. Hääparin kumpiki osapuoli oli kasvissyöjiä ni toisaalta onhan se iha järkevä valinta et sit häissäki tarjotaa kasvisruokaa. Ihe oon vaa aina ollu ikävän ennakkoluulone kasvisruokaa kohtaa (kiitos koulun kasvisruoka ku pilasit senki miulta pitkäks aikaa) ja toisaalta toivoin et ehkä ne ennakkoluulot vähä hälvenis. Kyl nii sit jonku verra käviki, ainaki joku kasvismureke mitä siel oli tarjottiin oli iha hyvää. Couscousista en oo koskaa tykänny ni se oli vähä sillee nääh mut oli se ruoka muute kuitenki syötävää ja tulin vieläpä iha hirvittävän täytee siitä. :D Tietäspä vaa sen reseptin sille murekkeelle. Kyl tuo aika hyvi osotti et voi kasvisruokaki olla hyvää ku sen vaa osaa tehä.


Ruokailun jälkee oli sit kaikenmaailman ohjelmaa ja yleistä hengailua niinku häissä nyt yleensäkin. Kävi pari Jonin sukulaistaki minnuu jututtamassa ja oliha se toisaalta iha kiva et ihmiset oli ees jonku verra miusta kiinnostuneita vaik välillä tuntu etten oikee osaa vastata kaikkii kysymyksii. Enkä mie vieläkää muista tarkkaa et mitä kaut ne ihmiset oli Jonille sukuu. xD Sitä se on ku on nii surkee nimi- ja kasvomuisti et ei mitää hajuu vielkää. :DKakut oli kyl uskomattoman hyviä tuolla, vissii jotai porkkanakakkuja. En ymmärrä mite niist oli saatu nii hyviä! Tosin Joni leikkas miulle aika ison palan kakusta ja lopulta miulla oli jo paha olo melkee ku en mie sitä kehannu jättää osittainkaa syömättä kuitenkaa. Muutenki siel pääs maha täyttyy nii hyvi et tiukkaa teki ja ei sekää asiaa auttanu ku piti jossai vaihees syöksyy karkkibuffettiin ja kokeilla paria drinkkiohjetta mitkä oli kiinnitetty seinille. Otin mie niit karkkei semmosee tötteröö sit viel mukaanki vaik kyl tuol makeennälkä hetkeks tyydytettii. :D


Juhlat kesti kahteen asti yöllä ja ku kellää ei tuntunu olevan kiire pois ni oltii sit loppuu asti. Se paluumatka oliki sit vaa aika mielenkiintone ku eka mentii bussilla Helsingin keskustaa ja sit meijän opas sano et sielt ois pitäny mennä juna Puistolaa. No eipä mennykkää. Siinä sitä sit oltii joskus kahen ja kolmen välillä yöllä et mitäs helvettiä. Sit sielt keskustast lähti joku bussi mikä oli iha tupaten täys et siel piti ihmisten seistäkki sumpussa (totta kai ku baarien sulkemisaika on ni Helsingis on kaikki bussit täynnä). Päästii kuitenki sisää mut se matka oli kyl hermoja raastava ku siel iha takapenkillä oli jotai tyyppejä joilla oli iha omat bileet menossa siel, hyvä ettei ne jo hyppiny penkeillä ja muutenki soittivat kännykästä musiikkia tosi kovaa ja ölisivät siel iha huutamalla. Oli tosi ahistavaa ja yhes kohas iha säikähin ku joku niist tyypeist riehu enemmänki siel penkillä ni sit kuski teki äkkijarrutuksen keskellä tietä nii et se tyyppi ois voinu lentää kumoon. Eikä ne idiootit tietenkää uskonu ku kuski yritti sanoo et rauhottukaa vaa yks niistä tyypeistä tuli sinne etee ja mie jo pelkäsin et se käy sen kuskin kimppuu. Sit ne muut vaa huusi et "heei vittuuuu jos mä lennän tai lyön pään kattoo ni se on sun vika vitun motherfucker" ja hyi vitsi et ne oli hirveitä.. Oikeesti pelotti ja tos toisaalta tuli taas ikävä Ouluu ku tääl ei tapahu tollast.. Tosi hermoja raastava matka.

Joskus neljän aikaa sit vihdoi oltii Puistolas perillä ja myö kyl oltii siin vaihees nii puhki et mentii vaa suoraa nukkumaa.

Sunnuntaina nukuttiinki sit aika makeesti johonki yhtee tai kahtee päivällä. :D Jonin sisko oli kerenny jo lähtee siin vaihees ku sil oli menoo ja myö sit vietettii se päivä kahestaa. Uskaltauvuttiin jopa sen verra ulos et koitettii ehtii lähellä oleva Lidl ja kyl se sit kartan avulla löytyki. Ja osattiin jopa takaski. xD Piti käyvä vähä jotai syötävää hakemas ja ei siin loppupelis paljoo aikaa jäänykkää ku piti jo suunnata kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja takas tylsään Ouluun. :D

Semmone reissu oli se. Kuvia on valitettavasti vähän ku Joni ei ottanu omaa kameraa mukaa ni toi kuva meistäki on saatu Jonin siskolta ja loput on kännykästä.

Tuolta häistä saatiin vieä yks tehtävä, mut aateltii et toteutetaa se vasta sit ku kelit paremmi sallii. Tästä siis asiaa myöhemmi. ;)

2 kommenttia:

  1. voi vitsi ei oo todellista, mie oon puistolas töissä alepassa :D ja tosiaa asun pari kilsaa puistolasta.. hitto ku sattu just inhottava iltavuoro tohon, ois ollu nii helppoo nähäkki ku ei ois ollu pitkä välimatka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, ollaa sit vissii aika läheltä menty. :D En muista tosin et oisin Alepaa siel nähny mut silti. Huomasinki ku kartasta kaheltii reittii sinne Helsinki-Vantaalle et Jakomäki on aika lähellä. Noh, viimestää tammikuussa ainaki sitte nähää ees pikkasen. :)

      Poista