maanantai 8. lokakuuta 2012

Aneten lähdöstä...

Nyt on tostakin uutisesta kulunu viikko, ja ehkä nyt uskallan jo aiheesta kirjottaa. Voi tulla ees ihan vähän järkevämpää tekstiä ku pahimmasta tunnekuohusta on selvitty. Tosin nyt vasta uskalsin kuunnella ylipäätään Nightwishia ja pakko se nyt on yrittää joku mielipide tuosta Floor Jansenista muodostaa.

Alotan nyt kuitenkin siitä, että ihelle Aneten lähtö on edelleen tosi kova paikka, enkä mie vieläkään sitä oo sisäistäny. Anetestakin opin verrattain myöhään tykkäämään, koska Tarjan jälkeen tuo muutos oli aika radikaali. Aluks tuntu että nyt Nightwish menetti sen persoonallisuutensta, mutta siihenkin ajatukseen kuitenkin tottu. Ja tähän mielipiteeseen nyt vaikuttaa sekin, etten yleisestikkään tykkää Dark Passion Playsta paljoo. Siinä on muutama hyvä biisi, mutta aika suurin osa niistä tulee silti skipattua. Ku ei ylipäätään koko levyä jaksanu paria viikkoa kauemmin kuunnella, ni ei siihen Aneten lauluunkaan niin äkkiä tullu totuttua.


Imaginaerumilla Anette jo sit pääsikin iha täyteen loistoonsa, mikä nyt tietysti johtuu siitäkin että isompi osa biisejä oli tehty just sille äänelle sopivaks. Ja oikeestaan tässä nyt tuleekin se ongelma, minkä takia Floor ei hirveesti sytyttäny. Jos ihan täysin rehellisen mielipiteen sanoisin esim. Nightwishin foorumilla, ni saisin todennäkösesti aikamoisen paskamyrskyn niskaan, joten pakko yrittää purkaa näitä kuuntelun jälkeisiä tuntoja tänne.

Pätkiä kuunneltuani mie en oikein ymmärrä tota hirveen suurta hehkutusta, mitä enimmäkseen oon lueskellu foorumilta ja vaikka sun mistä. Alkuun se tuntu vaan epäoikeudenmukaselta Anettea kohtaan, koska ihe tosiaan olin vaan nii vihane ja pettyny koko asiaan, etten suostunu ees kuuntelemaan noita livevetoja Floorin kanssa. No, nyt ku tässä viikko on kulunu ni uskaltaa ehkä jo jotain kommentoida.

Minnuu tää Floor ei vaan yksinkertasesti sytytä. Vähän toivoa ehkä jo tuli ku luin, että Floor klaaraa Tarjan aikaset biisit jopa paremmin ku Tarja ihe. No, en voi olla tosta asiasta täysin samaa mieltä. Vaikka selkeesti korkeemmat äänet tuntuukin olevan se Floorin juttu, ni silti tuntuu ettei se riitä. Voi kai se vika olla videoiden laadussakin, mut tuntuu et se jää jotenkin puolitiehen. Ihan ok sanoisinko, mut en mie nyt silti menis sanomaan et nyt kuulostaa paremmalta ku Tarjan aikoihin.

Samoin sitten alempaa menevät biisit tuntuu jäävän puolitiehen. Scaretalen kuunteleminen varsinkin särki sydämen lähes täysin, niin köyhäks se veto jäi.. Tosin nämä "kirkasut" (vai miksi niitä nyt sanotaan) taiskin olla niin Aneten oma juttu, ettei sitä voi kukaan muu tehä. Silti jätti nuo muutkin biisit aika kylmiksi, kun nuo alemmat äänet vaan ei tunnu toimivan.Floor kuulostaa joltain Tarjan ja Aneten välimuodolta, eikä se sytytä. Ihellä ainakin tulee vaa sellanen olo, ettei tiiä yhtään mitä miltäkin biisiltä pitäs oottaa. Jotenkin tuntuu että jouvun jännittämään siltä miltä joku biisi nyt tulee kuulostamaan, eikä noin erilaiselta kuulostavaa laulua oo kovin helppo sisäistää näin lyhyessä ajassa. Ja tähän asiaan ku vielä lisää sen, ettei Floor oo mikään vakiojäsen Nightwishissa, ni en myöskään sitä sellasena rupee pitämään. Enkä rupee sen enempää siihen kiintymäänkään, muuten tulee vaan taas uutta jännitystä seuraavaa laulajaa ootellessa.

Tavallaan on tosi huono omatunto ku aattelen näin, koska tiiän että pojat tekeevät ratkasunsa niinkun parhaaks näkevät, ja onhan se hyvä et kiertue voi kuitenkin jatkua. Silti harmittaa ihan mielettömästi, sillä todella tykkäsin Anetesta ja sitä naista on ihan helvetinmoinen ikävä. Ja ennen kun kaikki Floor Jansen-hehkuttajat hyökkää ni sanon vaan sen, ettei tällä oo mitään tekemistä sen takia et jotenkin inhoaisin sitä erityisesti. Ihan samahan se miulle on kuka siellä onkin laulamassa, yhtä ikävä silti ois.

Pahalta vaan tuntuu todeta, että Hartwall Areenan keikan odotuksesta katos jotain. En mie enää sitä jotenkin niin innolla oota. Ja turha kai sitä on ihelleen valehella. En mie rupee väittämään et oisin oikeesti vieläki helvetin innoissani siitä keikasta. Kyllä sinne nyt joka tapauksessa menossa ollaan ku on lippukin tilattu ja hotelli varattu. Onneks siellä kuitenkin on muutakin kun vaan keikka ja elokuvassa sentään on vielä Anette.


No niin ja nyt ku oon tarpeeks saanu avautua ni pakko nyt vielä muistella tän vuoden keikkoja. Tässä postauksessa on pari kuvaa maaliskuun keikoilta. Nyt on todella kiitollinen olo siitä, että kerkesin Nightwishin vielä 4 kertaa nähä ennen tätä.Voi Anette, ikävä jäi..

1 kommentti:

 1. Mie oon niin samaa mieltä siun kanssa tekstin alusta loppuun asti. Ei todella oo mitään lisättävää. Kiitos tästä.

  Vielä silloin kun nuo Hartwallin keikkaliput tuli myyntiin ja tajusin, että en pääse tuonne niin meinasi tulla itku ja parku, mutta nyt vaan oikeastaan huokaisen helpoituksesta. Toisaalta, oishan se sinällään ollu ihan mielenkiintoista nähdä tuo Floorikin että miten se ns. todellisuudessa handlaa kaikki biisit.. mutta ehkä kuitenkin parempi näin.
  Koitahan silti nauttia tapahtumasta:) Varmasti kokemisen arvoinen pläjäys, vaikkei Anette keikalla olekaan mukana.
  Summasummarum, kyllä se vielä tästä, on näistä ennenkin selvitty:P Pakko kait se on taas vaan kuulostella päivä kerrallaan ja luottaa siihen että Tuomas & kumppanit tekevät jälleen hyvän valinnan uuden laulajan suhteen. Ei sillä, en mie sitä epäilekään, kun tähänkin asti on menty loistavilla suorituksilla.
  (Ok paitsi tuo Floor, mutta eipä se oo varsinaisesti edes koko Yövissyssä (ainakaan vielä ja toivottavasti ei tule olemaankaan, jotenkin näin salaa toivoisin), joten jätän sen pois laskuista eh..)

  VastaaPoista