torstai 25. heinäkuuta 2013

Sotkamon Syke 19.-20.7.

Joo, ei vieläkään Sweden Rockia, vaan vähän pienimuotosempaa festaria. :D Viime viikonloppuna oli siis Sotkamossa surkeista säistä tunnettu Sotkamon Syke. Jotkuthan oli jo vitsillä nimenny festarin Sotkamon Sateeks, koska siellä on iha valehtelematta satanu joka ikinen vuosi. Ihe oon ollu siel toissavuonna ja sillon ihana kaatosade ilostutti kävijöitä. Sama oli kuulemma viime vuonna, eikä tää vuosi tehny poikkeusta. Tai no, ihme kyllä perjantai-illaks sade hälveni ja lauantaina paisto jopa aurinko. Jospa se takkunen alku ois vihdoin Sykkeelläkin ohi. :D

Parasta tässä oli, että pääsin sisälle ihan ilmaseks. En tiiä kuka fiksu ihmine oli sen keksiny, mut tänä keväänä Kainuun lukioista ja Kainuun ammattiopistosta valmistuneet pääs todistuksen kopiota vastaan ilmaseks tonne. Mie ja eräs luokkakaveri toki käytettiin tilaisuus hyväksemme. Joni osti sinne lipun miulta, koska olin saanu sen lipun jo aikoja sitte isiltä aikaisena joululahjana. :D

Syke on mukavan kompakti tapahtuma siinä mielessä, et alueella on vaan yks lava. Myö pesittiin kumpanakin päivänä lähes koko aika kaiteen eessä etummaisessa rivissä. Ei yhtään hassumpi strategia, olihan siitä hyvät näkymät. :D

Perjantai 

Ekana todistettiin livenä Klamydia, josta ei ikävä kyllä oo kuvia, koska kukaan meistä ei erityisemmin kuuntele kyseistä orkesteria. Tosin en mie voinu olla tykkäämättä joistaki niiden biisien sanoista. :D Tuskin tulee vapaa-ajalla siis muuten kuunneltuu, mut kyl sen helposti kesti.                                                            

Todellinen hauskuus alko ku Turmion Kätilöt asteli lavalle. Tää oli eka bändi mitä myö kaikki tosissaan ootettiin. Ja Kätilöt jo useemman kerran nähneenä voin vaa todeta, et ei niihi vaa kyllästy! En ees osaa laskee monesko kerta tää jo oli, mut silti noita jaksaa katella ja kuunnella. Sitä mie en tosin pysty ymmärtämää, et mistä ne oikee repii kaikki oudot välispiikit.. Aina yhtä hämmentävää. :D Nyt siellä tosin tuli semmostaki juttuu mistä oisin voinu jopa suuttuu normaalisti, mut eipä sitä siinä yhteydes ollu oikee järkee mieltään pahottaa ja ei ne onneks ollu tosissaankaa.Tällä kertaa välispiikkien lisäks hämmentävää oli Spekkelin asu.. siis JÄRKYTTÄVÄ!! Ja siltä oli hävinny lettiki mitä yhessä kauhisteltii. Ja tuo kaljamaha.. :'DKätilöiden jälkeen oli aikaa istahtaa alas (tosin toiset ei istunu koska märkä maa). Sitkeesti sinniteltiin vaa siinä kaiteen eessä. Seuraavaks oli vuorossa Kotiteollisuus. Oon tässä nyt tuon keikan jälkeen luukuttanu niiden uutta levyä iha hirveesti. Oon jääny iha koukkuun ja Maailmanloppu soi koko ajan päässä. :D Livenä Kotiteollisuus oli tällä kertaa vähän erikoinen, mistä lisää myöhemmin.
Pyroja! Siis Kotiteollisuudella oli PYROJA! Saa nähä oliko tää joku ainutlaatunen tilaisuus vai mitä, mut miusta nuo kyl passas aika hyvin. Syy noille tais olla se, että Maailmanloppu oli ainaki tuolla hetkellä vissii jonku albumilistan kärjessä eikä ukot keksiny muuta tapaa juhlistaa sitä. :D

Perjantai-illan päätti Amorphis. Tätä jäätiin kahtomaan syystä jota en ihekkään oikeen tiiä. Kai se oli se, että kahotaan nyt koko "rahan" eestä ku kerta ollaan tultu. :D Muistan ku Amorphis oli tuolla Sykkeen ekanaki vuotena ja sillo kahoin aika kaukaa, ku en kestä ton Tomi Joutsenen hiuksia. xD No nyt sitte koko komeutta todistettiin melkeen eturivissä (ihe jäin ehkä toiseen tai kolmanteen riviin). Tuossa vaiheessa jalat oli jo niin tuskasen puutuneet, et seisominen teki todella tiukkaa. Muutenkin olo oli aika väsyny, ja tuo keikka meniki lähinnä jossain ihmeellisessä hypnoosissa. Ei paljon mittää muista, pari biisiä vaan ja sit jonku fanaatikon, joka piiritti miun kaverin Brasilian lipulla. xD
Amorphiksen jälkeen lähettiin talsimaan kohti bussipysäkkiä, mistä isi tuli meijät hakemaan. Sitten kerettiin ottaa lepoa ehkä 11 tuntia, ja ei ku takas Vuokattiin.

Lauantai

Lauantain ohjelma oli kokenu muutoksia. Alunperin siellä ois pitäny olla yhtenä esiintyjänä Elokuu, mut ne oli joutunu perumaan sen keikan. No, ku kuultiin että tilalle tulee Battle Beast, ni ei meijän kolmikosta ainakaan ketää haitannu. :D Päinvastoin kukaa ei Elokuusta perusta yhtään tippaa. Ihe en ollu kauheesti tätä Battle Beastia kuullu, mut tuon keikan myötä iski kyllä satasella. En vaan voi käsittää tuon laulajan ääntä.. Siis miten voi naisesta lähtee sellanen? En kertakaikkiaan käsitä, ja tajuhan miulta meinas lähtee useeseen otteeseen.
Battle Beastin kovan mätön jälkeen oliki sitte eessä pitempi huilitauko, koska mitään minnuu kiinnostavaa esiintyjää ei seuraavaks ollu. Johanna Kurkelan aikaan poistuin ihan suosiolla lopulta kauemmas, koska (en haluis myöntää) itkin, ja koska ärsytti se et aloin itkee ni lähin pois. En vaa kestä sitä siirappisuutta ja niiden biisien imelyyttä, hyi olkoon.. Karkasin sitte anniskelualueen puolelle ostamaan juomaa. Siis ihan vaan energiajuomaa, koska olin kuskina. Tiesin et väsymys iskis kuitenki yöllä eikä ajatus väsyneenä ajamisesta todellakaan houkutellu. Maksoin sitten yhestä Teho-pullosta naurettavan törkeen hinnan 6 €. 

Seuraavaks oli vuorossa Eläkeläiset. Ihehhän en oikeestaan ymmärrä niiden saamaa suosiota. Jotenki ensinnäkin tuntu että tuo on kyllä esiintyjälistassa musta lammas. :D Kaveri kuitenki kovasti suositteli kahtomaan, joten pitihän sitä sitte kokeilla. Ja myönnetään että ehkä se suosion syy nyt vähän aukes miulle. Olihan noi livenä aika hauskoja kyllä. Humppamatojakin siellä tais mennä useempiki kappale. Ihellä ois haluttanu mennä mukaan, mut koska eturivin paikka Nightwishin keikalla piti varmistaa, ei siitä oikeen minnekkään voinu lähtee.

Jollain oli aika mielenkiintosia tapoja soittaa koskettimia. Tuo mies oikeesti kieri ja hyppi noiden koskettimien päällä. :D Oon kuullu myös sellasta juttuu, et se ois joskus hakannu noita vasaralla. xD Pahinta oli kuitenki se, et keikan lopussa se pisti nuo koskettimet ihan palasiks. Iha mukavaa vaihteluu toki siihen iänikuiseen kitaran paskaks pistämiseen, mut kyl minnuu vähä sydämeen sattu kahtoo sitä. xD Yks niistä koskettimen palasista vielä lenti melkeen meitä päin.

Jo Eläkeläisten aikaan yleisöö oli ruvennu pakkautumaan lavan eteen, eikä kyl tarvinnu ihmetellä minkä takia. Seuraavana oli siis vuorossa Nightwishin viimenen keikka Suomessa ainakin 1,5 vuoteen. Omat odotukset ei ollu kovin korkeella Floorin takia, mut ehkä Imaginaerum-biisien vähyys settilistassa pelasti tällä kertaa. Ei Floor miusta edelleenkään niin kertakaikkisen yybermahtava oo ku mitä muut tuntuu hehkuttavan. Oli se sentään ymmärtäny jättää ihmeelliset karjumiset biiseissä ja niiden välillä pois. Ihan symppis se oli kyllä ku oli opetellu suomeekin yllättävän paljon. Oli se ihan hauskaa kuultavaa ku se sano et "hutakaa, hutakaa" ja myöhä huuvettii. :D Emppu oli kyllä ihana hulivili taas. :D Tällä kertaa miulla oli sen kans hauskaa. Olin suunnilleen sen kohalla eturivissä, ja sehän näytti miulle kieltä, iski silmää (KAHESTI) ja se tais huomata ku mie osottelin sitä sormella. :D Plekujaki se heitteli yleisöön vaikka miten, mut miun hanskaan ei tarttunu yhtään. Joko ne ei lentäny yleisöön astikkaan tai sitte ne lenti vähä liian pitkälle, mut ei se minnuu haitannu ku miulla yks sen pleku jo on. Mut joo ei voi ku tykätä, Emppu on nii hauska sellane valopilkku. :D


Settilistassa oli tosiaan aika paljon noita vanhempia biisejä. Sinänsä aika hassua ku kyseessä oli Imaginaerum-kiertue, mut koska kyseisen lätyn biisit on vaan niin Aneten että oli suuri helpotus ku niitä oli pudotettu pois. Ja tilallahan oli ihan mahtavia yllätyksiä. Ihellä melkeen kirpos kyyneleet silmiin Bless the Childin aikana. Se on ihan ehottomasti yks miun suosikeista, enkä uskonu kuulevani sitä enää livenä. Tästä olisin halunnu kiittää Tuomasta ihan henkilökohtasesti. Tilaisuudenki sain, mut totta kai unohin sanoo sen sillon. x)


Keikka oli kyllä hieno lopetus tälle viikonlopulle ja koko tapahtumalle. Pakkohan se on myöntää, että bändiä tulee ikävä seuraavan puolentoista vuoden aikana. Noh, onneks levyt ei häviä mihinkään ja niillä voi pahinta ikävää sitte helpottaa. Se vielä täytyy mainita, että vaikka noita NW:n pommeja on tullu todistettua ni pahimmat paskahalvaukset meinas tulla tällä kertaa. Pelkät ilotulitukset ei riittäny, vaa sen lisäks siinä ihan meijän eessä pamahti jotain ja kyllä sydäri meinas tulla. Että kiitoksia tästä vaan. :'D Pysyin ainaki hereillä.

Sunnuntai

Sykkiminen jatku sunnuntainakin vielä siltä osin, että suunnaks otettiin jatkobileet Naapurinvaarassa. Se paikka oli kyl iha korvessa ja onnistuin sen paikan ohikin ajamaan. Paikka kuitenki löyty, mut sit seuras pettymys. Oltiin siis lähetty sinne Battle Beastin perässä, mutta nehän lopetteli just sillä hetkellä ku myö mentii sisään. Kaks biisiä kerettiin kuulla. Tässä ihmetytti se, että aikataulujen mukaan niiden ois pitäny alottaa klo 22, mut ilmeisesti ne oli alottanu ainaki tuntia aikasemmin. Kyllähän tuo vähän närää herätti, koska oltas haluttu nähä se viel uuvestaan eikä muutoksista oltu infottu mitää missää. Onneks tuo ei maksanu  mitää, ois vituttanu vähä enemmän.


Toisaalta saatiin myö tollekki reissulle onneks joku tarkotus, eiköhän Tuomaksen kans muutaman sanan vaihtaminen kompensoi menetystä. :D Kyllä se Floor kans asteli hienosti meijän ohi, mut pituudestaan huolimatta se hävis mieltä ennen ku oltii Tuomaksesta selvitty. Kerkesin mie sentään sen nähä et sil oli hienot saappaat. Mut joo, Tuomas vaikutti ihan siltä niinku se ois viiniä nautiskellu tai jotain. xD Ohan se väsy kyl ihan ymmärrettävää, mut silti se tuntu jotenki vähä juopuneen oloselta. :D No jaa, oli kuitenki mukava päästä pari sanaa vaihtamaan. Tässähän olis tosiaan ollu se miun tilaisuus kiitellä Bless the Childista, mut unohin sit. 

Tämmönen oli siis viime viikonloppu. Tuleva viikonloppu meneekin sitte ihan täällä Oulussa Qstockin merkeissä. Tuostakaan huvista en maksanu senttiäkään. :D Joo kuulostan varmaan iha pummilta nytte ku menee vaa ilmaseks kaikkialle. xD Ei vaa, mie siis hain tonne talkoohommiin ja pääsin sitte siihe ykköstoiveeseen eli markkinointimateriaaleja levittelemään. Juhannuksen jälkeen mie niitä julisteita ja flaijereita yms. levittelin pitkin Oulun keskustaa ja miun homma oli siinä. Siitä hyvä homma, et ihe festareilla ei tosiaankaan tartte tehä mitään ja voin vaa nautiskella musiikista siellä. :) 

2 kommenttia:

  1. Battle Beast on kyllä taju hyvä! :) Ite tykkään hirveesti!

    VastaaPoista
  2. No voi juma en oo toki nytten yhtään kateellinen tuosta Tuomaksesta ja koko Sykkeestä ylipäätään:D Meinaan ku itellänikin oli alunperin suunnitelmissa päästä saapumaan paikalle, mutta erinäisistä syistä en siinä onnistunut.. noh ei vaan, hyvä jos on ollu hauskaa, sateesta huolimatta:) Ite jotenki rupesin lämpiämään tuolle Floorille nähtyäni Nw:n Ilosaarirockissa, henkoht en siis pistäs pahitteeks vaikka hän jäis vissyihin pysyvästi.

    VastaaPoista