torstai 12. huhtikuuta 2012

Kotiteollisuus @ Club Tähti, Oulu 7.4.2012

Pääsiäispostaukseni tulee vähän myöhässä tällä kertaa. :D Eikä tätä oikeastaan voi edes sanoa pääsiäispostaukseksi muuten kuin ajankohtansa vuoksi, sillä minun pääsiäiseni sisälsi munien sijaan keikan. Jälleen kerran. Nyt onkin sitten takana jo kaksi "rauhatonta" pääsiäistä. Viime vuonnahan se meni Turisaksen keikan merkeissä, mistä voit lukea täältä.

Tällä kertaa vuorossa oli Kotiteollisuus. En ole kertaakaan bändiä ennen nähnyt. Hynysen muistan parhaiten Äijät-sarjasta ja siitä kirjasta Rakkaudella Hynynen, vaikka en ole koko opusta edes lukenut. En oikeastaan muista miten koko bändin edes löysin. Joskus aikoinaan muistaakseni jonkun Soundi-lehden mukana tuli sellainen kokoelmalevy, missä oli Kotiteollisuuden Arkunnaula. Siihen taisin sitten hurahtaa ja etsiskelin muutamia muitakin biisejä bändiltä. Joitakin vuosia siinä kuitenkin kului, ennen kuin kunnolla Kotiteollisuuteen tutustuin. Se kävikin sitten oikeastaan aika äkkiä, kun kirjastosta löytyi Iankaikkinen ja omaksi sain kaverilta Kuolleen kukan nimen. Siitä se ajatus sitten lähti.


Nokkani kävi sopivasti pääsiäisen ajaksi muutenkin kohti Oulua, joten Kotiteollisuuden keikka oli loistava lisä tähän lomaan. Parasta oli se, että keikasta ei tarvinnut nauttia yksin. En oikeastaan ilman seuralaistani varmaan olisi ollut tietoinenkaan koko keikasta, joten kiitokset vain hänelle!


Keikka oli minulle entuudestaan tuntemattomastta paikassa, Club Tähdessä. Minulta on jotenkin Oulun katuja vaellellessa mennyt ihan ohi koko paikka. :D Siinä vieressä on Iskelmäbaari ja sen kyllä olen aina huomannut, mutta jotenkin tuo Tähti on pysynyt ihan huomaamattomissa. Vissiin liian huomaamattomat mainokset tai kyltit siinä seinässä, kun en ole moista paikkaa älynnyt.


Kotiteollisuus aloitti klo 23 mutta koska olimme seuralaiseni kanssa hyvissä ajoin liikkeellä, otimme siinä parit ennen keikan alkua. Täytyy muuten myöntää, ettei ole greippilonkero ikinä maistunut niin hyvältä kuin silloin! Syynä tähän oli hillitön jano ja se, että lipittein kiltisti vettä samaan aikaan seuralaiseni kämpillä kun tämä siemaili onnellisen näköisenä omia lonkeroitaan.. Perhana. :D


Keikkaa pääsimme katsomaan toiseen riviin, mistä oli oikeastaan yhtä hyvä näkyvyys kuin eturivistä olisi ollut. Itse lava oli niin pieni, ettei siinä kauheasti tilaa ollut. Kyllä sen tunnelman tiiviyden huomasikin, koska keikan jälkeen huomasin, että olimme siirtyneet varmaan 1½ metriä oikealle siitä paikalta, missä olimme alunperin. Lisäksi sain jonkun juomat päälleni ja kertaalleen meinasin kaatua kumoon.


Olen ihan hävettävän surkea muistamaan mitään settilistoja ulkoa, mutta tässä nyt muutama kappale jotka keikalla ainakin soitettiin. Huom! Satunnaisessa järjestyksessä.

Vuonna yksi ja kaksi
Tuonelan koivut
Pahanilmanlinnut
Kivireki
Lemminkäisen laulu
Raskaat veet
Kultalusikka
Tuomittu

Tuossa nyt ne mitä pystyy jotenkin muistamaan, mutta settilista ei siis todellakaan ollut noin lyhyt!


Keikan odottamaton kohokohta oli ehdottomasti alaston hevosmies. :D Tämä siis vain jossain aika lailla keikan alkupuolella asteli yhtäkkiä lavalla, alaston mies jolla oli päässä hevosen pää. Itse bändi ei ollut huomaavinaankaan koko asiaa, mutta yleisössä kyllä taisi yksi jos toinenkin revetä. Harmittaa ihan ettei seuralaiseni ehtinyt nappaamaan kuvia tilanteesta, se meni niin äkkiä ohi ja oltiin siinä kummatkin sen verran hämmennyksissä. Valitettavasti edes youtubesta ei ole löytynyt mitään videopätkiä koko keikasta, joten joudun pyytämään, että yritätte käyttää mielikuvitusta ja kuvitella tuota tilannetta.


En tiedä miksi, mutta minusta tuntui että keikka oli tosi äkkiä ohi. Vaikka siinä tulikin monta biisiä ja kaksi encoreakin niin tuntui että se oli ihan hujauksessa ohi. Pitää siis säntäillä Kotiteollisuutta katsomaan joskus toistekin, kerta se noin äkkiä meni. Yksi varma keikka onkin tiedossa heinäkuussa Kuopio RockCockissa. :) Ai niin ja tosiaan täytyy mainita, että kuvituksesta vastasi tällä kertaa seuralaiseni. Hänen versionsa tästä keikasta voit käydä lukemassa täältä.

Sellainen oli minun pääsiäiseni, mites teillä meni? :)

4 kommenttia:

 1. haha meijjä iskä on kuunnellu kotiteollisuutta iha sika mont vuotta ja sil on vissii joku kirjaki minkä hynyne on kirjottanu =D mieki oon sit se kaut alkanu kuuntelee kotiteollisuutta. tosin kuuntelin sitä kyl joskus ysillä muistaaksee paljo enemmä, nyt en oo pitkää aikaa oikee kuunnellu =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, siun iskäl on ainaki asiallien musiikkimaku sit! :D Mie oon alkanu ihan vasta nyt kuunteleen kunnolla näit ku kirjastost löyty Iankaikkinen ja mie sit lainasin ja ihastuin siihen levyyn. x)

   Poista
 2. Näin 22 kertaa herrat livenä nähneenä - sitä ei koskaan tiedä mitä lavalla tapahtuu.. Siellä on pussailtu Hynysen ja Hongiston toimesta - Janne Hynynyn on kävellyt pitkin lavaa kääriytyneenä pelkästään vessapaperiin. Hynynen on soittanut alasta, rintaliivit päällä, Holopainen ollut niin kännissä ettei osannut soittaa koskettimia.. And the list goes on. :D Mun blogissa on kotiteollisuus-tagin alla kuvia jos kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, 22 keikkaa, ei paha. :D Noille keikoille voiskin tosiaan mennä vaan yllätyksellisyyden takia, kerta siellä kaikenlaista episodia on nähty. Itärintamakin taitaa jo jotain kertoo, ainakin ne jutut on niin hämäriä et mie en vaa ymmärrä.. xD

   Poista