torstai 8. elokuuta 2013

Qstock osa 2

Hyvin nukutun yön jälkeen oli mukava valmistautuu toiseen Qstock-päivään. Tää oli sikäli mukavampi päivä, ettei miun aikataulu ollu täyteen ahettu nii et ois tarvinnu koko aja kytätä jotai tiettyä bändiä ja lavaa. Pääsin myös ajoissa paikalle (tai no en oikeestaan, aika kiire tuli) ja nyt ei tosiaa tarttennu ees jonotella muuhun ku turvatarkastukseen.

Lauantai

Miun lauantain alotti kivasti aika uus tuttavuus, Santa Cruz. Oon parilta tutulta sillee epäsuorasti kuullu tosta bändistä, lähinnä et se on semmosta mukavaa hard rockia mut parempana ku Reckless Love. No se pitää kyllä paikkansa, mie en voi tota Reckless Lovea sietää melkee yhtää, mut tää Santa Cruz kuulosti nii hyvältä et täytyy levy saaha hommattuu mahollisimman pian. Spotifystä onneks se levy löyty et pysty kuuntelemaa ja biisien tuttuus tietenki lisäs keikkanautintoo.


Tuo keikka oli sisätiloissa Koomalavalla, ja se oli ehkä pahin maholline paikka keikalle tuona päivänä.. En uskalla ees aatella paljonko ulkona oli muutenki asteita, varmaan lähemmäs 30. Ja tuolla sisällä ku oli paljo ihmisiä pakkautuneena pieneen tilaan ni voi vaa kuvitella miten hiki virtas ja paita liimautu ihanasti selkään kiinni ja muuta mukavaa.. Ihme ettei poikien otsista lennelly hikipisaroita päälle. xD Oli siinä tosin yks hyvä puoli, ku ei tolla Johnnyllä (kuvas oikeella) ollu paitaa päällä. Ei varmaan sais sanoo mut kylhän sitä tuli vähän kahottua. Mut vaan vähän. 


Keikka oli tosissaan hikinen mut täynnä semmosta rock-asennetta ja hyvässä mielessä tällä kertaa. Tuo Archie varsinki oli siinä mieles aika symppis et se tuli keikan jälkeen siihen iha yleisön aidan eteen kättelemään kaikkia ketkä siihen oli vielä jääny. Se myös jako siinä parit nimmarit ja aattelin et no samahan se on ottaa. Tosin kirosin et ei saakeli miul oo kynää, mut olinki onnekseni unohtanu yhen käsilaukkuun. Sit vaa kaivoin sen ja ku muutakaa paperii ei ollu ni Qstockin flaijeriin se nimmari sit tuli. Yhyy nyt en voi heittää sitä pois. :'D Santa Cruzilla oli myös Qstockin jatkoilla keikka 45 Specialissa samana iltana ja tää keikka ehottomasti vahvisti sen, et meen kahtomaan niitä viel toisen kerran.

Santa Cruzin jälkeen miul ei ollu mitää suunniteltuu ohjelmaa. Miun kaveri sitte sano et on kahtomas Mokomaa ni aattelin et sama se on mennä sinne. Kaheltiin siinä yhessä se keikka. Miulle tosin ei jääny hirveesti siitä mieleen ku en oo koskaa oikee Mokomaa kuunnellu. Aikamoista jytäähän se oli. Samalla tuli huomattuu miten huono paikka Rantalava oli. Ei siinä sillo mitää vikaa ois ollu jos ois päässy suunnillee keskelle, mut se vasen reuna alko laskeutumaan ku se oli vähä semmosta rinnettä, eikä sieltä ollu sit mitää toivookaa nähä mitää. Se maaki oli vähä huonoo ku siel oli ties mitä ruohoja ja jotai purujaki vissii tai jotai muuta ihme höttöö.

Mokoman jälkeen miulla oli taas lähinnä tyhjää ja se aika meni aluetta ihmetellessä. Jonkunlaine ruokaratkasu piti kans keksii. Perjantaina olin tuhlannu ruhtinaallisen kympin ruokaan, ja tänä päivänä ei ollu todellakaa varaa tehä samaa. Qstockissa oli onneks kuitenki fiksusti tuotu sellane festarimarketti (eli Sale rekassa) eteisalueelle ja kävin sieltä sit ostamassa runsaan näkösen täytetyn patongin ja pienemmän kolmioleivän illaks. 

Lähempänä seittemää menin sit oottelemaan Kalmahia Oulu-lavan eteen. Kaveri oli puhunu et kävis sen kahtoos ja ihe olin taas et samahan se on mennä. Tosin kyl mie sit vähä Joninki kiusaks sinne menin ku se ois halunnu nähä ne mut ei päässy Qstockiin. Otin sille sit vähä lohtukuvia. x) 


Jostain syysttä minnuu vaa nauratti melkee koko keikan ajan. Varsinki siinä vaiheessa ku tuo ihme örkki asteli lavalle ni aattelin etten enää kestä. :'D En mie siitä musiikistkaa oikee välittäny mut en tiiä, nauratti vaa nii paljo et voisin mennä noiden keikalle komedian tarpeessa. x) Tuolla laulajalla oli ainaki hauskat puheet ku se puhu murteella, puhu jotai ketunpyynnistä yms. Tosi symppiksen olonen mies. :D


Kalmahin jälkeen kaveri karkas taas staffipuolelle ja mie lähinnä ajan tappamiseks menin tuijottelemaan Amorphista. TAAS. Nääkinhän tosiaan oli siel Sotkamon Sykkeessä. Tosin tuo keikka ei menny iha nii hypnoottisissa merkeissä. Johtuu varmaan siitä et valoshow ei päässy oikeuksiinsa tuohon aikaan päivästä ja olin sen verran paljo kaukanaki ettei se hiustenkaan tuijottaminen tainnu vaikuttaa. xD 


Koko keikkaa en ehtiny tuijotella, koska tuolta Päälavalta oli matkaa sinne kurjalle Rantalavalle, jonne menin kahtelemaan Haloo Helsinkiä. En mitenkää aktiivisesti noita kuuntele, mut oon tykänny erityisesti alkupään levyistä aika paljon. Suurin osa keikasta piti kyllä kahella screeniltä, koska olin taas nii siellä rinteessä etten nähny muuta ku ihmisten päitä. Nuoki kuvat sai just ja just sillä et kurkotin käsillä nii ylös ku pysty ja seisoin varpaillaan. Tuo Elli oli kyl ihana, varsinki sen puheet paskoista poika- ja tyttöystävistä ja yhteisvoimasta oli huippuja. Vaikken kaikkia biisejä tunnistanu, ni ikävä(?) kyllä hoksasin heti ku Maailman toisella puolen alko. Ei sillä et se ois huono biisi, mut se itkettää minnuu ku siinä lauletaan et "isä olen täällä maailman toisella puolen" ja "äiti älä pelkää, kyllä pidän itsestä huolen". Tulee nii mielee et jos joskus oon reissussa jossai kaukana ni itken varmaa silmät päästä ku aattelen tuota biisiä. :'D


Haloo Helsingin jälkeen olin aika poikki ku aika paljon oli tullu jo seisottuu ja edellisenki päivän seisomiset tuntu jaloissa. Päälavalla ois jossai välissä ollu Eppu Normaali, mut en vaa mitenkää päin jaksanu raahata ihteeni sinne. Jäin sitte ruokailemaan ja lepuuttamaan jalkoja sinne Rantalavan edustalle. 

Seuraavana katsastin mielenkiinnosta Katatonian. Joskus harvoin oon nimen kuullu ja pari biisiä kerkesin kuunnella Spotifysta ennen Qsotckia, mut ei tuolta oikeen mitään jääny mieleen. Tais olla mielentila ihan väärä tuolle musiikille, mut jotenki ne biisit kuulosti hirveesti samalta ja muutenkaa miulla ei kiinnostus jaksanu riittää. Ihmettelin tosin ku näin lavan laidalla seisomassa yhen pojan, joka valmistu muusikoks samasta amiksesta missä mie olin. Ilmeisesti oli kova Katatonia-fani ku siihe malliin mukana näytti laulavan. Ihmettelin vaan et miten se sinne pääsi.


Katatonian jälkeen suunnattiin kaverin kanssa kohti Päälavaa. Se alue oli yllätys yllätys taas ihan pakattu. Syynä oli seuraavaks lavalle astuva HIM, mikä oli varmaan samalla ainaki yks syy siihen, että Qstock teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 30 000 ihmistä. Ei paha tosiaankaan. :) Ihe oon HIMiä kuunnellu joskus hyvin kauan sitten, mut pitihän sitäki käydä vilkasemassa ku kerta paikalla oltiin.Oltiin aika kaukana joten mitään hyviä kuvia ei kyllä tullu. Oltiin molemmat aika väsyneitä tuossa vaiheessa, joten ei jääty kahtomaan koko keikkaa loppuun. Kerettiin alueelta pois ennen pahinta ruuhkaa. Hirveesti en biisejäkään tunnistanu, muistaakseni tunnistin vaa Join Men ja Wings of Butterflyn. Ois siel varmaa muitaki tuttuja myöhemmi tullu, mut kummallakaan ei oikeen keskittymiskyky riittäny. Aiemmin lähtö oli siitäki hyvä idea, että pääsin lähtemään aiemmin kohti 45:a, missä oli siis se Santa Cruzin toinen keikka. 

Se keikka alko iha hitosti myöhässä, minkä takia tuo yö sitte venähtikin aika pitkäks. Lisäks olin lähellä lyödä pään useempaan kertaan kaiteeseen tai seinään, ku miun takana oli näitä "ihania" velikultia jotka riehu siellä ja töni samalla muita ihmisiä. Oli pakko sitte siirtyy paljon paskemmalle paikalle loppukeikas. Sielläkää ei ihan koko aikaa saanu olla rauhassa ku se paikka on nii pieni. Santa Cruz veti tuolla keikalla vähän pidemmän setin. Ja ei se ilta hassummin päättyny, ku huomasin että Johnny oli puottanu yhen plekun lattialle. Keikan jälkeen mie sitte kurkottelin vähä ja pöllin sen sieltä. x) Joku muisto jäi siis kummastakin keikasta. :DAi nii Johnnyllähän ei ollu täälläkään paitaa päällä. :'D

Keikan jälkeen ulkona ootti oikein "ihastuttava" näky. Qstockia oli lauantaina uhannu ukkosmyrsky, mitä varmaan se älyttömän tunkkanen sääkin enteili. No, vissiin joku ilmojen herra oli laskenu, et ihan heti sen jälkeen ku Qstock on loppunu ni pistetään tuulemaan. Olin niitä salamoita nähny jo 45:een polkiessa, mut hetken aikaa luulin niitä HIMin valoshowks. No, se oliki sitte iha luonnon oma valoshow. :D Ja siinä sitte täydessä kaatosateessa ja salamoiden välkkeessä ajelin takas kotiin. Olihan se iha eeppistä, mut palelin nii kauan kotiin tulon jälkeen että pääsin vasta viiden aikoihin aamulla nukkumaan. 

En tiiä onko sitä vanhaks tulossa vai mitä, mut kyllä tuossa vaiheessa tuntu et ei enää festareita. :D Kaks viikonloppuu peräkkäin on ehkä liikaa ainaki unirytmin kannalta, sunnuntai ainaki oli niin täydellistä koomaa. Mut joo, festarit onki kyl tältä kesää aika pitkälti ohi, joten eipähän oo sitä ongelmaa et pitäs mennä. Tosin ikävähän noita festareita taas pitkän ja kylmän talven aikana tulee. 

Kerrassaan oli kyllä oikein mukava festariviikonloppu ja kerranki ihan kotikaupungissa. Viime perjantaina oli talkoolaisille järjestetty karonkka, missä oli kanssa tosi mukavaa. Oli ilmasta lonkeroo ja siiderii ja oikein hyvät tarjoilutkin. Kyl jos vaa satun tääl asumaan (hyvin todennäkösesti) ni vois ottaa ens vuonna uusiks. :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo ne oli kyl livenä tosi hyviä ja ainaki Artulla oli asenne kohillaa ku jäi sinne lavan eteen viel hillumaan. :D Pitäs saaha se levyki hankittuu ku en jaksa luukuttaa Spotifysta sitä ku mainokset keskeyttää. x)

      Poista