torstai 15. elokuuta 2013

Sekavaa asiaa

Juuh parempaakaa otsikkoo en keksiny, koska nää kaks asiaa mistä kerron ei liity millää tavalla toisiisa. :D

Jos alottasin vaikka kertomalla yhestä miun unelmasta mikä varmaa jokaisella pikkutytöllä on: olla laulaja. Oon kuulunu tähän sakkiin siitä saakka ku hypin KISSin tahissa kotona telkkarin ääressä. Jo sillo aattelin, et joku päivä mieki vielä oon siellä lavalla kaikkien pällisteltävänä. No, se haave kyllä unohtu todella pitkäks aikaa enkä sitä mitenkää vakavasti ottanu. Reilu puol vuotta sitte aloin kuitenki miettii et ois kiva osata laulaa ja kuuntelin haltioissani kaikkia naislaulajia ja ihailin niiden ääniä. Siinä sit alko miettii, et vitsi ku haluis ihekki osata. En mie nyt sit niinkää siitä tiiä et mitä tolla taidolla koskaa tekisin, mut ois vaa nii kiva tietää että osaa ja näkis mihin oma ääni vois taipuu jos osais.

Puol vuotta jahkattuani ja puhuttuani lukuisille ihmisille tästä päätin ottaa härkää sarvesta ja soittaa Oulun musiikkikouluun ja kysästä josko huolisivat miut sinne. Reilu viikko sitte sieltä tuli ku tuliki puhelu (aattelin et ne on kuitenki unohtanu eikä soita) ja miulle varattii tunti tiistaiks. Siitä asti jännitin iha saakelisti ja ku tiistaina sit ekaa kertaa menin sinne ni sydän vaa hakkas ja kädet hikos inhottavan kylmää hikee ja kaikkee. :D Luojan kiitos se opettaja oli tosi mukava ja sellane et kyl mie lopussa uskalsin jo vähä kovempaaki yrittää. Olin aluks iha hirveen ujo ja ku avattii ääntä ni sanoin etten pääse nii korkeelle ku siinä piti. Sit se ope oli koko aja sillee pääset pääset, yritä vaa. Ja no pääsinhän mie sit vissii, vaik ei se miusta kuulostanu yhtää hyvältä. xD Siellä mentii ainaki suoraa asiaa, ja sain jo ekan biisinki opeteltavaks.


En nyt kyllä mitenkää liia innoissani oo tosta biisivalinnasta, mut eipä sitä opee siitä voi syyttää ku eihä se voinu tietää etukätee mitä mie haluisin laulaa. Jospa seuraava biisi ois jo mieluisampi ja on tohonki nyt iha jotenkute siedättyny ku sitä on koittanu laulella. 

Oon kyl tosi ilone et uskalsin mennä sinne tunnille, se ope oli tosi kannustava ja rohkaseva. Tosin maailmankirjat meni omassa päässä sekasin ku se ope sano et miulla on kivan värinen ja pehmee ääni. Miusta miun ääni on vaa semmone kauhee eikä minkää värine. xD Mut eihän sitäkään omassa päässään kuule samalla tavalla ku muut ja ehkä mie vaa oon sit nii ennakkoluulone omaa ääntä kohtaa etten suostu uskomaa. Jospa ne ennakkoluulot täs samalla alkas karisemaa ja kehittyski. Motivaatioo ja intoo on ainaki, oon eile ja tänääki availlu ääntä ja lauleskellu tunnin tai pari. Anteeks vaa naapurit.. xD Mut luulen et tänää miulle tuli sellane ahaa-elämys ku aina on puhuttu et kylkien pitäs leventyä ku vetää henkee ja ei miulla enne sellasta tapahtunu, mut tänää ku kokeilin yhtä hengitysharjotusta minkä se ope kerto ni uskosin hoksanneeni miten pitää hengittää. Se ope selitti et ilman pitää mennä ylös ja maha ei saa pullistua yms. En aluks meinannu hoksata millää mut tänää se sit kai tapahtu. :D Ainaki toivon nii.

Sitte ilman aasinsiltoja asiasta kukkaruukkuun, kävin eilen valmistujaislahjaks saadussa kalapedikyyrissä Kynsipiste Kimaelissa (huom. oululaiset!). 


Siinä ne pikkukalaset herkuttelee miun jaloilla. :D Alkuun vähä jännitti kyllä laittaa jalat tonne veteen. Ne kalat oli iha hassuja, ku ne tuli heti iha siihe veden pintaa ku näki et joku istuu siihe vesialtaan eteen. Nyt voisin kyl sanoo, et se yrityksen pitäjän tekemä kuorinta ja puhistus jaloille oli tämmöselle jalkapohjista kutiavalle ihmiselle paljon pahempi ku nuo kalat. :D Se tuntu oikeestaa vaa semmoselta hauskalta poreilulta ja miusta ainaki oli oikeen miellyttävän tuntusta. 45 minuuttia mie siinä istuin ja ihmettelin niitä kaloja nii paljo, et meinasin unohtaa juua teen mitä siellä samalla miulle tarjottiin. Yhessä vaiheessa oli kyllä kauhee ku pari kalaa tunkeutu miun varpaanväliin. Kutitti iha sikana eikä pokka pitäny. Tiiä mikä herkkupala siellä sitte oli. xD

Jalat tuntu ihme kyllä pehmosemmilta tuon jälkeen, vaik aluks olin ehkä sen suhteen vähä skeptine. Lisäks nuo kalat oli ahkerasti miun vasempaa ukkovarvasta vaivaavan kovettuman kimpussa ja tais siitäki ainaki pieni osa hävitä. Joka tapauksessa kokemus oli tosi positiivinen ja aion kyl ehottomasti mennä käymään tuolla sitten ku on tarvis ja rahatilanne sen sallii. Palvelu oli tosi ystävällistä ja olihan nuo kalatki kyllä nii ahkeria et ikävä noita tuli. :') Suosittelen kokeilemaan jos on kiinnostusta tai jos on tarve päästä rentoutumaan. 

4 kommenttia:

 1. Onnea lauluharrastuksen aloittamisesta!

  Itse oon laulanut mm. juurikin tuota Rakkauslaulua. Omasta mielestäni on vaan hyvä että lauluopettaja laulattaa oppilaalla eri tyylisiä kappaleita, jotta saa mahdollisimman paljon harjoitusta vaikkapa erilaisiin tulkintoihin. On mullekin tullut välilä ajatuksia, että mitäs perkelettä toi nyt mulle lykkäsi, mutta kyllä tässä 5 vuodessa on ruvennut avoimemmaksi ainakin laulettavien biisien suhteen vaikken niitä vapaa-ajalla tykkäisikään kuunnella. :D

  Omilla laulutunneilla tulee laulettua kaikenlaista ooppera-aarioista musikaaleihin ja vaikkapa poppia. Perinteiset joululaulut on myös laulatuksessa jouluisin. Myös Nightwishin Nemo ja While Your Lips Are Still Red ovat omassa ohjelmistossa. Ohjelmistooni kuuluu myös niinkin kliseinen biisi kuin My Heart Will Go On ja Memory (The Cats). :P Esiinnyn pari kertaa vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan onnitteluista! :) Heh, kyllä tuohon kappaleeseen onneks alkaa jo siedättyä, vaikka välillä saa nieleskellä ku tuo biisi on aikoinaan saanu miun silmät vuotamaan ku vesiputouksen. Ja en mie muutenkaa välitä yhtään tosta Kurkelasta. Mut toisaalta kylläpä sitä sitte ku oikeesti osaa laulaa ni onpahan sitte koko loppuelämä aikaa laulaa sitä ihelle mieleistä musiikkia. :) En noista omista tulkinnoista osaa sanoo oikeen mitään, nyt näin alussa ku se keskittyminen menee nii paljo kaikkii hengittelyihin ja tommosiin ettei sitä ehkä tuu nii aateltua. Mut jospa seki vaihe vielä tulee ku voi miettii tulkintaakin.

   Kuulostaa kyllä kivalta tuo siun homma, minkälaisissa jutuissa oot esiintyny? Voi vitsi joululauluja ois kanssa kiva joskus opetella, saa nähä antaako se ope semmosia joulun alla laulettavaks. :D

   Poista
  2. Haha joo sama ongelma, oon niin itkuherkkä välillä että laulan ja itken samaan aikaan noita herkempiä. :DD Ei ole Kurkelakaan mun lemppari, toi kappale ainoastaan menee ja laulan sitä silloin tällöin karaokessa. :P Juu näin on. Sitten kun on saanut hengittelytekniikan pelaamaan jne. niin on paljon mielekkäämpää laulaa niitä lempparibiisejä.

   Nää tulkintajutut taitaa tulla myöhemmin, mulla kun esim. on juuri noita musikaalisävelmiä ja ooppera-aarioita niin niissä tarvitsee hakea sitä öö.. tietynlaista tulkintaa, tuoda tarinaa esille. :D

   Oon lähinnä esiintynyt laulukouluni matineoissa. Joka vuosi on kevät-ja joulukonsertti. :) Omalla vapaa-ajalla tulee joskus esiinnyttyä jossain pienissä kissanristiäisissä ja sitten vaikka karaokessa. :D Jos vaan karaokesta löytyy tulevassa konsertissa oleva kappale niin hoilailen sitä kovin useinkin. Karaoke myös auttaa pääsemään jännityksestä vaikka minäkin edelleen jännitän aina ennen konsertteja. Eiköhän se ope sulle pistä jotain joululaulua laulettavaksi!

   Poista
  3. Hehheh, saapa tosiaa nähä uskallanko mie ikinä avata suutani missää karaokessa. :D Jotenki nyt on nii sellane olo et en uskalla laulaa kenenkää muun ku sen opettajan kuullen. Poikakaveriki pitää häätää pois aina jos haluun harjotella, tosin on se sanonukki et kyl se voi käydä vaikka ulkona sillä aikaa. Tuntuu kyl ehkä vähän tyhmältä etten sen kuullen kehtaa kokeilla. Jotenki se oma ääni tuntuu nii henkilökohtaselta asialta ihelle et ei millää uskaltas paljastaa miltä kuulostaa. :D Noh, ehkä se on se seuraava kynnys mikä pitää ylittää, oli tuo opettajallekki laulaminen aika paha juttu mut sain voitettua sen pelon. :)

   Oisha se kuitenki mukava jossai vaiheessa sitte ku osaa jotain (tai ainaki voi väittää osaavansa) ni päästä esittelemään niitä taitoja muillekin. Miusta ois mukava olla joskus bändissä vaikka laulaja-basistinaki (oon tosiaa 11-vuotiaana alottanu basson) jos vaa joku tämmösen huolis. :D

   Poista