keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Musiikillinen löytö

Heh, kylläpäs blogini nyt päivittyy ahkeraan. :D No mikäpäs tässä, kivahan tätä on ajan kulukseen kirjoitella ja nyt te rakkaat lukijatte ette toivon mukaan ehdi tylsistyä sen takia, että blogi ei päivity. Eli ehkä mieluummin näin päin sitten. :D

Tämä kirjoitus on sen vuoksi, että tein eilen todella uskomattoman, upean, häikäisevän musiikillisen löydön. Tästä isot kiitokset Turisakselle!

Tämä löytö on nimeltään Crimfall. Aiemmin en ole kyseisestä bändistä edes kuullut. Kuulin eilen, että Crimfall lämppää Turisasta Nosturissa, joten pitihän tähän sitten tutustua. Saapahan keikasta enemmän irti, kun näkee kaksi loistobändiä samalla kertaa.

Aluksi suhtauduin hieman skeptisesti, lähinnä naislaulajan vuoksi. Ja älkää pliis mahdolliset naislaulajalukijat tuomitko minua. Minun kohdallani on valitettavasti käynyt niin, että oikeasti hyviä naislaulajia on kantautunut korviini erittäin vähän. Jotenkin olen naislaulajien kohdalla myös paljon krantumpi. Johtunee Tarja Turusesta, koska hän oli ensimmäinen naislaulaja, josta oikeasti pidin. Koska olin Nightwishin löytäessäni vain 9-vuotias, niin totta kai vertasin muita naislaulajia Tarjaan. Ja se on väärin, väärin, väärin. Siitä huolimatta olen hirveän kranttu naisäänten suhteen.

Crimfall kuitenkin yllätti minut todella positiivisesti. Laulaja Helena Haaparannalla on uskomattoman kaunis ääni. Ihanan kirkas, mutta ei kuitenkaan mene miksikään piipitykseksi. Lisäksi hän on mielestäni myös erittäin kaunis ja luonnollisen näköinen. En kertakaikkiaan ymmärrä, miten niin kauniista naisesta lähtee niin kaunis ääni..

Lisäksi totta kai musiikki on mielestäni hyvin sovitettua. Tykkään kovasti folk-elementeistä, joita esiintyy sopivasti, eivätkä ne pääse unohduksiin. Sovitukset ovat erinomaiset, sillä uskoisin folk-elementtien ja metallin yhdistämisen olevan melko vaikeaa puuhaa. Crimfall on kuitenkin onnistunut siinä hyvin. Musiikissa on myös elokuvamaisia piirteitä. Se kuulostaa mahtipontiselta, mutta sitä ei ole vedetty yli. Siinä on mielestäni toinen erittäin suuri haaste, jos lähtee tekemään tällaista musiikkia. Se on niin helppo tyriä, tämän ovat minulle monet bändit tekeleillään todistaneet. En nyt lähde nimiä mainitsemaan, etteivät niiden bändien täysveriset fanit tule repimään minua hengiltä. :)

Muuten en osaakkaan Crimfallin mahtavuutta enempää kuvailla. Helpommin se selviää, kun kuulette itse. Ja helpottaakseni kynnystä siihen itse kuuntelemiseen, jaan kaksi suosikkikappalettani teidän kanssanne tässä.

Ja näistähän se kaikki sitten lähti.. :D

2 kommenttia:

  1. Crimfall on loistava, mukava että tykkäät. Harmittaa kun missaan nuo Turisas + Crimfall- keikat mut kesällä onneksi pääsen molemmat näkemään.

    VastaaPoista
  2. Jep, nyt alkoi matkakuume nousta entisestään, kun on unelmapaketti tiedossa. :) Ja tämä löytö sattui kyllä oikein loistavaan aikaan. Ja tätä on helppo kuunnella, vaikka yleensä tähän aikaan vuodesta olen siirtynyt kevyempään.

    VastaaPoista