torstai 28. huhtikuuta 2011

Helsinki calling part 2

No niin, nyt pukkaa sitten toista osaa tuolta mahtavalta Helsingin reissultamme.

Hotellille tulimme ehkä joskus lähempänä kahta takaisin. Kävelimme varsin suuressa porukassa Nosturilta pois, mutta lopulta kuitenkin Joonan kanssa eriydyimme uusien kavereidemme seuraan. He jäivät sitten hotellin ulkopuolelle odottelemaan kyytiä. Saimme taas hauskoja kommentteja warpaintista, eikä mikään ihme. Kyllähän se tietysti herättää huomiota, kun 4 maskipäistä tyyppiä tulee kadulla vastaan. :D

Yöstä minulla nyt ei olekaan mitään kertomisen arvoista, joten mennään seuraavaan aamuun. Heräilimme siinä joskus puoli 11 aikoihin, koska hotellihuone piti luovuttaa klo 12:een mennessä. Päätimme lähteä vasta 16:20 junalla takaisin kotia päin, koska 11 jälkeen lähtevä juna olisi todellakin ollut liian aikaisin. Sitäpaitsi jäi taas aikaa kiertelylle, sehän on tunnetusti paras tapa ajan tappamiseen.

Ensiksi suuntasimme asemalle ostamaan liput. Sen jälkeen tie kävi kohti Forumia. No se paikka ei tietenkään ollut auki, koska oli pyhäpäivä. Perkele.. Olisin tahtonut käydä vielä etsimässä sitä Arnoldsia, mutta ei sitten. Onneksi sentään Restaurant World oli auki, joten pääsimme täyttämään kupujamme tulevaa kotimatkaa varten. Tällä kertaa valitsimme kiinalaisen ravintolan, jossa olikin aivan taivaallista ruokaa.

Syönnin jälkeen piti käydä täydentämässä eväsreppua viereisessä Alepassa, koska ei viitsitty lähteä etsimään erillistä ruokakauppaa mistään. Olkoonkin vähän kalliimpi kauppa, eipä sillä mitään väliä enää ollut, kun tärkein oli ostettu (eli kiertuepaita :D).

Suuntasimme sitten kohti Asematunnelia. Olin elätellyt ihan pieniä toiveita siitä, että Cybershop olisi auki, koska näyteikkunassa luki, että se olisi auki myös sunnuntaisin. No sitten muistin taas sen pirun pyhäpäivän. Silmäni alkoivat välittömästi loistaa, kun hoksasimme sen siitäkin huolimatta olevan auki! Jos minulla ei olisi ollut sitä kirottua vetolaukkua mukana, olisin kiljuen juossut sinne sisään. :D

Hypistelin taas niitä ihania hamosia ja vaatteita ja siellä itseasiassa kulutimmekin suurimman osan ajasta. Pyysin huvikseni sitten lupaa katsoa niittirannekkeita. Niitäkin oli paljon erilaisia, mutta lopulta kaksi nousi ylitse muiden. Ne olivat myös aika halpoja, kaikki 9 euroa. Pähkäilin sitten varmaan reilun tunnin sitä, kumman noista rannekkeista valitsisin. Rahani olisivat periaatteessa riittäneet molempiinkin, mutta koska halusin sukkahousut niin en millään raaskinut valita molempia. No, pitkän pohdiskelun jälkeen mukaani lähtivät nämä.
Täytyy todeta, että tuo ranneke on rakkaus. :D Se on niin erilainen, koska itse en kovinkaan perusta näistä "normaaleista" niiteistä eli pyramideista tai rottaniiteistä. Luotiniitit on tosi siistejä kyllä, ja sellaista luotiranneketta hypistelinkin kauan. Mutta tuo oli jotenkin niin erilainen, että sen saamista en olisi jaksanut enempää odotella. Luotirannekkeen voi sitten myöhemmin tilata netistä. :) Ja sukkahousut oli pakko-ostos, koska häpeäkseni hoksasin, etten omista yhtiäkään kunnollisia sukkahousuja! Ja hamekausi tulossa, enkä minä nyt viitsi paljaita sääriäni ihmisille näyttää..


Koska Asematunneli on mielestäni jostain syystä niin hieno paikka, päätimme siellä ottaa vielä pari lomakuvaa ennen junan odottamista. Kaikkein parasta Asematunnelissa ovat vieressä jylistävät metrot. Harmi, ettei meillä ollut mitään hyvää syytä eikä järin aikaakaan metroilla, olisin kyllä halunnut. Ne on niin siistejä, ja ainoat metrot koko Suomessa.

Tälläinen heppu sinne oli Cybershopissa viettämämme tunnin aikana ilmestynyt. Hauskannäköistä touhua oli, ja musiikkikin mukavan hilpeää.


Nautiskelimme sitten vielä upeasta ulkoilmasta, ja pakkohan nämä hienot VR:n äijät oli kuvata. :) Sää oli todella kirkas tuona päivänä, joten kuva on sen takia vähän kökkö.


Siinä sitten haikeana odotellaan junaa. Ikävä jäi Helsinkiin, mielelläni olisin viettänyt tuolla vielä muutaman päivän. Koska Cybershop. Koska Nosturi. Koska ihmiset. Vaikka itsekin jollain tapaa pidän Helsinkiä liian suurena ja yliarvostettuna paikkana, niin eihän tuonne pääse kuin kerran vuodessa. Ja kun ajattelen junalippujenkin hintaan, niin ei sitä 70 euroa viitsisi ihan kahden päivän reissua varten maksaa. Mutta näin tällä kertaa, toivottavasti minä ja Helsinki näemme pian. <3 Löysinpä vielä yhden videon tuolta keikalta, mitä en ollut muistanut linkittää, joten laitanpa sen nyt tähän teidänkin iloksenne. :) Kyllä nämä niin nostattavat hymyn huulille. Ja jos video yhtään muuten teitä kiinnosta, niin kuunnelkaa edes Ollin upea viulusoolo. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti